1992: L’ANY MÀGIC DE L’OLIMPISME

L’any 1992 va ser l’any olímpic per excel·lència en terres catalanes. En un mateix any van coincidir l’organització dels Jocs Olímpics, els Jocs Paralímpics i els Jocs Special Olympics.

El llegat dels Jocs Special Olympics de 1992 de Barcelona i Vilanova i la Geltrú és enorme, van ser els primers grans jocs per a persones amb discapacitat intel·lectual que tenien lloc en terres catalanes.

En aquest 2017 s’estan portant a terme diferents actes commemoratius dels Jocs Olímpics de Barcelona, i amb un espai de record per als Jocs Special Olympics. El salt quantitatiu i qualitatiu en el nombre d’esportistes i nivell de joc va ser impressionant. A més a més, va canviar la mirada de molta gent en aquell moment vers les persones amb discapacitat intel·lectual.

El CAR de Sant Cugat va acollir l’acte de commemoració del 25è aniversari de l’acte inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona i també el 30è aniversari de la inauguració del CAR. L’acte va ser molt emotiu i es van reviure els moments més importants i significatius dels Jocs.

La recreació de l’acte inaugural va ser completa amb la desfilada de les banderes del COI, del Comité Paralímpic i de Special Olympics. Una representació d’esportistes que van competir en els Jocs Special Olympics 1992 van ser els encarregats de portar la bandera de Special Olympics.

 

La flama olímpica va tornar a córrer pels carrers de Barcelona

Un altre esdeveniment de recordatori dels Jocs va ser que el Foc Olímpic va tornar a ser present pels carrers de la capital catalana. El punt final va ser a la Plaça Catalunya on va tenir lloc l’encesa del peveter. El més destacat per a nosaltres va ser que l’últim relleu que el va fer l’atleta amb discapacitat intel·lectual, Joan Plasencia, conegut com a Johnny. El va fer juntament l’Epi, exjugador de bàsquet del FCBarcelona i últim rellevista de l’acte inaugural dels Jocs Olímpics, i Purificación Santamarta, exesportista paralímpica.  Johnny va participar en atletisme en el Jocs del 92 i va ser l’encarregat de recordar aquest màgic moment de la torxa el passat dimarts 25 de juliol.

 

25 de juliol 2017

Compartir:

Més publicacions

Xarxes