L’escola lleidatana s’ha unit al programa internacional de Special Olympics aquest curs 2016-2017 destinat a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

Young Athletes és un programa que mitjançant jocs, cançons i altres activitats introdueixen al món esportiu als nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual.

Els alumnes de l’Escola Llar de Sant Josep van celebrar el passat 15 de juny la festa final de curs del programa Young Athletes. Durant el curs han estat un total de 9 alumnes que han seguit aquest projecte. En aquesta ocasió els quatre alumnes que ens van mostrar  tot el que han après durant el curs, es van posar la seva gorra d’exploradors i després de passar les diferents proves van aconseguir la seva primera medalla i diploma que els acredita que han participat en el programa: travessar un riu ple de cocodrils, van escalar un arbre i van aconseguir la pinya i després de passar per un túnel de colors van aconseguir el seu objectiu.

L’objectiu és que els alumnes han pogut iniciar-se en el món esportiu i també millorar la capacitat de relacionar-se amb el seu entorn. Mitjançant jocs i activitats han treballat l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació.

El programa Young Athletes té lloc a més de 140 programes de Special Olympics amb més de 160.000 petits alumnes de tot el món que segueixen el programa. El Young Athletes els dona la benvinguda a la família de Special Olympics.

Gràcies a la col·laboració de la Fundación Leo Messi aquest curs s’ha pogut augmentar el nombre d’escoles d’arreu de Catalunya. En el 2013, l’Escola Crespinell de Terrassa ja va començar a treballar amb el projecte, i aquest curs s’han unit al programa les dues escoles de Reus, Font del Lleó i Alba i l’Escola Llar de Sant Josep de Lleida. La voluntat de Special Olympics Catalunya és seguir potenciant el projecte de Young Athletes i l’objectiu és augmentar el nombre de centres escolars que puguin unir-s’hi.

Més imatges del programa Young Athletes a Lleida.

15 de juny 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *