Gairebé 500 esportistes en edat escolar van competir en les Jornades Escolars d’atletisme de la Federació ACELL amb col·laboració de Special Olympics Catalunya a Gavà dividides en dos dies de competició.

La 37a Jornada Escolar d’atletisme s’ha dividit per segon any consecutiu en dos dies de competició atès que el nombre de participants ha augmentat més del doble en aquests últims anys. Les pistes d’atletisme de l’Estadi Municipal de la Bòbila han acollit als prop de 500 nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 17 centres escolars de tot Catalunya. La Jornada Escolar estava programada pel mes d’abril però degut a les pluges que hi va haver es va anul·lar la competició.

L’objectiu de les Jornades Escolars, juntament amb la de natació, futbol i bàsquet, és que els nens i nenes en edat escolar puguin gaudir de la competició i de jugar amb altres equips i altres esportistes com ells i elles. D’aquesta manera, aconsegueixen la seva medalla a l’esforç de tot el curs i a part dels beneficis físics també en tenen de socials.  L’edat dels esportistes que participen en les Jornades Escolars és de 8 a 20 anys. En aquesta Jornada d’Atletisme ha sigut l’última per a dos esportistes de Ripoll, l’Anna i l’Adrià, en el seu últim any a l’Escola Ramon Suriñach. De ben segur que els retrobem a algun Campionat de Catalunya!

Els joves atletes  han competit en diferents proves atlètiques com llançament de pes, salt d’allargada, cursa en diferents distàncies, i també proves adaptades i assistides per a tots els esportistes que independentment del grau de discapacitat hi poguessin participar i gaudir d’una magnífica jornada.

El nombre d’inscrits a les Jornades Escolars no ha fet que incrementar any rere any. Gràcies a la col·laboració de la Fundación Leo Messi, que ha apostat pel projecte de l’Esport a l’Escola amb Special Olympics Catalunya, hem pogut impulsar l’esport per als nens i nenes més petits.

Clubs i centres participants en la Jornada Escolar

A la primera jornada del 17 de maig hi van ser 160 atletes de diferents centres: Jeroni de Moragas, Xaloc i ACIDH de Barcelona; Crespi Esport de Terrassa i Les Aigües de Mataró. En el segon dia de competició hi van ser els 300 esportistes restants: BCN Esport, La Ginesta de Barcelona; Llars de Sant Josep de Lleida; Club Esportiu Alba de Reus, Les Aigües de Mataró, Font de l’Abella de Girona; L’Estel de Balaguer; Solc de Tarragona; Escola Marià Felip de Gavà, Horitzó de Pineda de Mar, Montserrat Montero de Granollers i Ramon Suriñach de Ripoll.

L’alegria i l’emoció de quan tots ells reben la seva medalla és el moment més màgic de les jornades. Per a molts d’ells potser és la primera medalla que reben però segur que no serà l’última. Els membres de la junta directiva de la Federació ACELL i de Special Olympics juntament amb el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Gavà Miquel Àngel Díaz, van anar lliurant els merescuts premis als participants.

La Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de la Fundació Cruyff, la Fundación Leo Messi i Special Olympics Catalunya ha organitzat aquesta 37a edició de la Jornada Escolar d’atletisme. Durant la temporada esportiva també fomentem les jornades escolars de natació, bàsquet i futbol per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.

17 i 18 de maig 2017

Totes les imatges de la Jornada Escolar d’Atletisme

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *