SANT JUST DESVERN ES CONVERTEIX EN TERRITORI SPECIAL

La localitat de Sant Just Desvern s’ha bolcat amb el Territori Special Sant Just. Unes 900 persones entre esportistes, entrenadors, familiars, voluntariat, públic assistent han participat en un triple Campionat de Catalunya amb presència internacional com són Special Olympics Andorra i Polisportiva Olimpia Onlus i les Comunitats Autònomes de Madrid i València.

El Territori Special no només és esport. És un esdeveniment que apropa l’esport adaptat a la població i canvia la perspectiva i les mirades envers les persones amb discapacitat intel·lectual. La missió de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL és aconseguir una millor i major inclusió social del col·lectiu mitjançant l’esport i el lleure.

ESPORTS

Amb  37 clubs catalans, 2 delegacions de Comunitats Autònomes com Madrid i València, i dos delegacions estrangeres com Sardenya i Andorra van sumar els 600 esportistes que han competit tot el dia en el Territori Special.

El bàsquet amb més de 500 esportistes ha estat l’esport més nombrós i s’ha disputat a les pistes del Complex Esportiu de la Bonaigua. El tennis amb 40 esportistes ha tingut lloc a Mèlich Sport i on també s’han disputat les proves de destreses per a tots els esportistes i el ciclisme amb 21 esportistes en el Parc Ciclista del Llobregat.

DELEGACIONS

En bàsquet, Special Olympics Andorra hi va participar amb 11 esportistes, Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya amb 8 esportistes i  Special Olympics Madrid-Club Deportivo NJR amb un equip de 8 jugadors. La Fundació Espurna de València va competir a la disciplina de ciclisme amb un total de 6 ciclistes.

Les delegacions van gaudir d’un cap de setmana molt complet. Acompanyats de diferents voluntaris i voluntàries van conèixer i visitar la ciutat de Barcelona. Van tenir l’oportunitat de visitar el museu del FCBarcelona gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té amb la Fundació FCBarcelona; el Port, Les Rambles, etc.

PROGRAMA DE SALUT

Una altra activitat paral·lela més d’aquest Territori Special, ha estat el Programa de Salut de Special Olympics Internacional, Health Promotion, per ajudar a millorar els hàbits saludables dels esportistes. És un programa de prevenció i promoció dels hàbits saludables mitjançant revisions gratuïtes amb jocs i tallers. Després de les revisions s’entreguen als esportistes unes guies informatives de nutrició i hàbits saludables, sobre exercici físic, la cura dels ossos, la protecció solar i la cura de la pell. En aquesta ocasió s’han realitzat diferents activitats i jocs com el dicciopinta saludable, memory, bitlles saludables, el domino humà, etc.

VOLUNTARIAT, l’ànima del Territori Special

La població de Sant Just Desvern s’ha bolcat amb el Territori Special i amb els esportistes. La campanya de voluntariat va començar el 19 de gener i en poc temps es van aconseguir els 130 voluntaris i voluntàries necessaris. Les tasques han desenvolupat són: control de la logística esportiva, suport a les delegacions, recollida i acompanyament de les delegacions no catalanes, control de transport, fotografia, logística, menjador, etc.

Una mica més de la meitat de les persones apuntades han sigut dones i la resta homes, de les quals 8 tenen entre 16 i 17 anys i 24 són majors de 65. El 75% del voluntariat ha vingut de Sant Just Desvern i la resta de municipis dels voltants.

Per aquest Territori Special hem tingut a tres voluntaris molts especials que han apadrinat a tot el voluntariat: en tennis, Manolo Orantes, en ciclisme, Marta Vilajosana i en bàsquet, Roger Grimau.

TRANSPORT GRATUÏT

Gràcies a la col·laboració d’autobusos i autocars Soler i Sauret el públic i els participants van poder desplaçar-se per les diferents instal·lacions de manera gratuïta amb una freqüència de pas cada 25min.

VILLAGE

El Village ha sigut un punt de trobada per a tothom al costat del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua. Activitats lúdiques a l’escenari com zumba, taekwondo o tallers per a tothom amb pintura, els personatges de Star Wars i molta música amb dj.  El village és el punt de trobada d’esportistes, familiars, amics i veïns de Sant Just Desvern.

La Fundació Nou Xamfrà va oferir el dinar a tots els esportistes i entrenadors en el mateix village, una excel·lent paella per agafar forces per seguir competint.

ACTE DE CLOENDA

A l’acte de cloenda del campionat ha tingut lloc en el Camp de Futbol Municipal on totes les delegacions han desfilat i on també la ciutat de Sant Just ha passat el relleu del moviment Special Olympics a les ciutats de La Seu d’Urgell i d’Andorra la Vella, on en el 2018 es disputaran els Jocs Special Olympics.

A la cloenda del Territori Special Sant Just Desvern s’ha fet l’acte solemne de relleu del Foc Olímpic i de la bandera de Special Olympics a les dues properes ciutats Special Olympics que acolliran els Jocs Special Olympics 2018, La Seu d’Urgell i Andorra la Vella. L’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, la regidora Carrassumada Serrano ​h​a donat la bandera i el candil a l’alcalde La Seu d’Urgell, Albert Batalla i a la tinent d’alcalde Anna Vives, i a també a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i al cònsol menor Marc Pons.

L’acte ha tingut també molta música i ball gràcies a l’actuació de la jove cantant i veïna de Sant Just Desvern, Roma, que ha participat al programa televisiu La Voz Kids, també del grup Just Gospel Cor. El drac Rifenyo de Sant Just a acompanyat el Nuc, la nostra mascota, i també ha volgut ser a l’acte de cloenda.

Els parlaments més institucionals han estat a càrrec del president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, la presidenta de la Federació ACELL, Marina Gómez, el representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Santi Siquier i l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

 AGRAÏMENTS

Moltes gràcies a col·laboradors, patrocinadors, proveïdors solidaris, voluntariat, institucions, autoritats, públic assistent, familiars, padrins, esportistes i a tothom que hi ha participat d’una manera o altre a fer possible aquest gran Territori Special Sant Just!

14 de maig 2017

Més imatges del Territori Special 2017!

Vídeo resum de l’Ajuntament de Sant Just Desvern [embedvideo id=”00Pjnt5W_zc” website=”youtube”]

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes