LA SEU D’URGELL I ANDORRA LA VELLA ACOLLIRAN ELS JOCS SPECIAL OLYMPICS 2018

La candidatura conjunta d’Andorra La Vella i La Seu d’Urgell ha estat l’elegida oficialment per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL per ser la nova seu dels Jocs Special Olympics que tindran lloc del 4 al 7 d’octubre 2018.

El 2018 tornarà a ser un any de Jocs Special Olympics, l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual. Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, com a principals entitats organitzadores dels Jocs Special Olympics, Special Olympics Andorra com a coorganitzadora i Special Olympics España com a col·laboradora, després de la reunió de treball a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell han acordat que la candidatura conjunta d’Andorra la Vella– La Seu d’Urgell sigui oficialment l’escollida per albergar la nova edició dels Jocs.

La data de l’esdeveniment serà del 4 al 7 d’octubre. La competició esportiva es repartirà entre les dues ciutats seu dels Jocs i s’estima l’arribada d’unes 2.500 persones, entre esportistes (tant catalans com d’altres comunitats autònomes i de països estrangers) familiars, voluntariat i la societat civil en general.

A la reunió hi ha estat present Albert Batalla, l’alcalde de La Seu d’Urgell; Marc Pons, cònsol menor d’Andorra La Vella; Anna Vives, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell; Àlex Terés, president de Special Olympics Andorra; Enric Blesa, director nacional Special Olympics de España; Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya; Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL i Francesc Martínez de Foix, vicepresident de Special Olympics Catalunya.

Els Jocs Special Olympics no són només esport, són també convivència, activitats socials, lleure i sobretot són essencials per aconseguir una major visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i tenir una major inclusió a la societat i una millor qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies.

Aquesta serà la primera vegada que se celebren uns Jocs en terres dels Pirineus. La Seu d’Urgell i Andorra La Vella prenen el relleu a les ciutats de Calella i Barcelona que van acollir els Jocs en el 2014. Els primers Jocs Special Olympics en territori català van ser l’any 1988 a Lleida.

Més endavant es farà la presentació amb les institucions i entitats implicades en l’organització dels Jocs Special Olympics 2018.

21 d’abril 2017

Imatge de portada d’esquerra a dreta: Enric Blesa, Anna Vives, Marc Pons, Albert Batalla, Sergi Grimau, Àlex Terés, Francesc Martínez de Foix i Marina Gómez. 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes