LLEIDA CAPITAL DEL L’ESPORT ADAPTAT

Més de 500 esportistes van participar en el 23è Campionat de Catalunya de Gimnàstica i en el 33è Campionat de Catalunya de Futbol sala a Lleida.

Lleida va tornar a ser la capital de l’esport adaptat i va ser referència del moviment de Special Olympics- ACELL aquest diumenge. La ciutat amb un temps esplèndid va acollir a més de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual que van venir de tot Catalunya i Andorra, 33 van competir en gimnàstica i 498 en futbol sala.

El 23è Campionat de Catalunya de gimnàstica es va dividir en la sessió matinal amb gimnàstica artística i a la tarda gimnàstica rítmica. Van ser 33 els esportistes que van competir en el Pavelló Municipal de Pardinyes de diferents clubs catalans: Associació Esportiva Catalonia, Prodis, Club Gimnàstica EGIBA, l’Escola Esportiva ACELL i l’amfitrió ASVOLCALL-DOWN LLEIDA.

Les i els gimnastes van participar en diferents disciplines com salt, barra d’equilibri, terra i a la tarda, en rítmica, el públic va poder gaudir dels exercicis de pilota, cinta i cèrcol. Cal destacar l’actuació de la Clara Giménez que només amb 8 anys va participar com una gran professional. A més de la competició referent al Campionat de Catalunya, les gimnastes  del Club de Gimnàstica FEDAC de Lleida van realitzar una magnífica exhibició amb una coreografia unificada, amb esportistes amb i sense discapacitat. Roxana Popa, gimnasta professional d’origen romanès i que competeix amb la selecció espanyola, va ser present amb les esportistes i també va lliurar medalles als guanyadors.

En el Camp de futbol Pardinyes es va celebrar la 33a edició del Campionat de Catalunya de futbol sala, totes les instal·lacions van quedar ocupades pels prop de 500 futbolistes que van competir repartits en 54 equips i de 15 grups diferents segons el seu nivell i categoria. Els partits van estar molt disputats i molts d’ells amb remuntades en el resultat i tot. Tots els equips van rebre el seu trofeu de guanyadors i de participació de mans de les autoritats presents (tant a futbol i gimnàstica): Joan Segura, representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport; Xavier Rodamilans, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, assesor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Paco Cerdà, representant de la Diputació de Lleida, Carlos Garcia, president del Club de Futbol Pardinyes, Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya i Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL.

Precisament el Francesc Martínez de Foix va anunciar en els parlaments que aquell havia sigut l’últim campionat que va presenciar com a president de la Federació ACELL “ a Lleida va començar tot, aquí es van organitzar els primers Jocs Special Olympics. Estic molt orgullós de tots vosaltres i després de tants anys deixo la presidència”. Tots els esportistes i familiars li van dedicar un sentit i emocionat aplaudiment.

Cal agrair la col·laboració de la Diputació de Lleida, de la Secretaria General de l’Esport, de l’Ajuntament de Lleida, a l’INEFC Lleida i al Col·legi Les Dominiques, Club de futbol Pardinyes i de tot el voluntariat i arbitratge que va fer que els campionats tiressin endavant tan satisfactòriament.

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL fomenten l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual per tal de millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies.

2 d’abril 2017

Més imatges del Campionat de Catalunya Special Olympics-ACELL de fubol sala i gimnàstica a Lleida. 

[embedvideo id=”ef0ygXx7PaY” website=”youtube”]

Compartir:

Més publicacions

Xarxes