JOCS MUNDIALS D’HIVERN SPECIAL OLYMPICS: UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE

La selecció espanyola d’hoquei interior va aconseguir l’or davant Àustria, l’equip amfitrió. L’equip està format per 8 jugadors de Catalunya, 4 de Madrid i 4 de Castella i Lleó.

En esquí alpí la Pili del Rio i l’Amaia Valentín han aconseguit cada una medalla de bronze.  I en esquí alpí el Pol Puiggener s’ha endut la medalla de plata en la categoria de 2.500m.  

Els Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics han aplegat prop de 3.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual de 107 nacionalitats diferents.

 

La delegació catalana formada per 13 esportistes i 3 entrenadors de Special Olympics CatalunyaFederació ACELL van participar en els Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics i després de 12 dies de competició a Àustria van tornar amb un total de 4 medalles: l’or en hoquei interior, floor hockey, dos bronzes en esquí alpí i una plata en esquí nòrdic. Aquests Jocs Mundials van acollir pràcticament a 3.000 esportistes de 107 nacionalitats diferents. A més d’esport també van ser una gran oportunitat per conèixer el país, i conviure amb persones i esportistes d’arreu del món.

La selecció espanyola d’hoquei interior va aconseguir una medalla d’or molt lluitada. A la final es van enfrontar a l’equip amfitrió d’Àustria i amb tot el públic austríac animant al seu equip. Primer, el combinat espanyol es va avançar en el marcador 7-3, els austríacs els van empatar a 7 i finalment els jugadors es van saber imposar 9-7. Una final impressionant que l’entrenador català Gaspar Vilalta definia com una “una final bestial, on amb el públic en contra i davant les diferents adversitats els nostres jugadors van saber imposar-se i superar-se. Un partit on no teníem res a perdre i tot a guanyar”.

En hoquei interior, 8 dels 16 jugadors que formen l’equip espanyol provenen de diferents localitats catalanes, i la resta de l’equip el van completar jugadors de Madrid i Castella i Lleó. Els catalans són: l’Esther Garcia, el Josep Manent, el Pol Cozar, el Borja Rubio i l’Albert Helguera pertanyen al TEB de Barcelona; l’Òscar Pla al club Flor de Maig de Barcelona, mentre que l’Anna Molas i el Carles Baucells són del Club Sant Tomàs Parmo de Vic. A més del Gaspar Vilalta l’equip també va ser entrenat per Josep Lluís Valera i les dues entrenadores de Madrid i Castella i Lleó.

En esquí alpí l’Amaia Valentin torna a casa amb una medalla de bronze en slalom gegant, així com també la Pili del Rio de Reus que també va aconseguir una merescuda tercera posició. L’Estel Grinó i el Roger Vilaseca van aconseguir també la seva medalla de participació.

En esquí nòrdic l’únic representant català va ser el Pol Puiggener de 14 anys i que va aconseguir una segona posició en la categoria de 2.500m i d’aquesta manera va aconseguir una medalla de plata. A més de practicar l’esquí alpí i de fons, que el Pol practica des dels 6 anys, competeix en natació amb el Club Esportiu Alba de Tàrrega.

Pitusa Mas de Caral l’entrenadora catalana d’esquí que va ser a Àustria valora molt positivament l’experiència en aquests Jocs Mundials “unes medalles importantíssimes i rebudes amb molta felicitat. És el resultat de molta feina i de molts entrenaments. A més, vull destacar la bona sintonia entre tots els membres de la delegació i tots junts formaven un gran equip juntament amb els jugadors d’hoquei i amb tota la delegació en general”.

El que cal remarcar és que la filosofia de Special Olympics no és ni els resultats ni les classificacions perquè tots els atletes reben medalla: or, plata, bronze i participació, com a reconeixement a l’esforç, superació i valentia demostrats durant la competició.

Tots ells formen part de la delegació espanyola que, de moment, torna d’Àustria amb 18 medalles d’or, 14 de plata i 11 de bronze. Tota la delegació està composta per 66 persones d’Andalusia, Castella-Lleó, Galícia, Madrid, Regió de Múrcia, Aragó i Comunitat Valenciana, contant esportistes i entrenadors, i van participar en esquí de fons, raquetes, esquí alpí i nòrdic i hoquei interior.

 Special Olympics és el moviment que aplega esportistes amb discapacitat intel·lectual més gran del món amb 4 milions de persones que juguen, entrenen i competeixen en més de 170 països dels 5 continents. Els Jocs Mundials Special Olympics es celebren cada dos anys, alternant els d’hivern i d’estiu, els propers seran els d’estiu el 2019 a Abu Dhabi en els Emirats Àrabs.

Recull d’imatges del Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics a Àustria

Del 14 al 25 de març 2017

Compartir:

Més publicacions

Xarxes