MOLTA IL·LUSIÓ EN LA SORTIDA DE LA DELEGACIÓ CATALANA CAP ALS JOCS MUNDIALS D’HIVERN DE SPECIAL OLYMPICS

Els 13 esportistes catalans han marxat amb molta il·lusió aquest matí amb destinació Àustria per competir en els Jocs Mundial d’hivern Special Olympics, en hoquei interior i esquí nòrdic i alpí,  del 14 al 25 de març.

Nervis, i sobretot molta il·lusió, entre la delegació catalana que aquest matí ha marxat cap a Àustria per a disputar els Jocs Mundial d’Hivern Special Olympics del 14 al 25 de març, l’esdeveniment més important per a un esportista de Special Olympics. La seva voluntat és tornar a casa amb moltes medalles, però el que volen sobretot és passar-s’ho molt bé i viure una experiència única.

Àustria acollirà enguany aquests jocs prenent el relleu dels Jocs Mundials d’estiu Special Olympics de Los Angeles del 2015. La delegació catalana està formada per 13 esportistes i 3 entrenadors (José Luis Valera, Gaspar Vilalta i Pitusa de Mas Caral) que participaran en tres disciplines esportives: hoquei interior, esquí alpí i esquí nòrdic.

La delegació catalana ha marxat juntament amb les delegacions valencianes i aragoneses. Tots ells formen part de la delegació de Special Olympics España que està composta per 66 persones d’Andalusia, Castella-Lleó, Galícia, Madrid, Regió de Múrcia, Aragó i Comunitat Valenciana, contant esportistes i entrenadors, i participaran en esquí de fons, raquetes, esquí alpí i nòrdic i hoquei interior.

Els representants catalans provenen de tres clubs federats a la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) com són Taller Escola Barcelona, Escola Esportiva ACELL/Cercle Aventura, Flor de Maig, Club Alba de Reus, Associació Alba de Tàrrega i Club Sant Tomàs Parmo de Vic.

En esquí alpí els quatre catalans són: l’Amaia Valentín, l’Estel Griñó i el Roger Vilaseca de l’Escola Esportiva ACELL/Cercle Aventura i la Pilar del Rio del Club Alba de Reus. A més, el Pol Puiggener, del Associació Alba de Tàrrega, participarà en esquí nòrdic amb només 14 anys. És un esportista que entrena normalment en un club ordinari i serà tot un repte per ell ja que és la primera vegada que participa en uns Jocs Mundials Special Olympics.

En hoquei interior, 8 dels 16 jugadors que formen l’equip espanyol provenen de diferents localitats catalanes: l’Esther Garcia, el Josep Manent, el Pol Cozar, el Borja Rubio i l’Albert Helguera pertanyen al TEB de Barcelona; l’Òscar Pla al club Flor de Maig de Barcelona, mentre que l’Anna Molas i el Carles Baucells són del Club Sant Tomàs Parmo de Vic. Però per a molts d’ells no és la primera vegada que participen en una competició internacional i tenen en els seu currículum la participació en els Jocs Mundials Special Olympics de Corea 2013 o a Idaho en 2009.

En aquesta ocasió a Àustria hi seran més de 2.700 esportistes de més de 107 nacionalitats, que competiran en diferents disciplines entre les quals hi ha esquí alpí, esquí de fons, patinatge artístic, patinatge de velocitat en pista curta, snowboard, raquetes de neu o hoquei interior. L’acte inaugural serà el pròxim dissabte a les 19h en el Planai Stadium de Schladming.

Special Olympics és el moviment que aplega esportistes amb discapacitat intel·lectual més gran del món amb 4 milions de persones que juguen, entrenen i competeixen en més de 170 països dels 5 continents.

14 de març 2017

[embedvideo id=”8jmb3XmXzB4″ website=”youtube”]

Compartir:

Més publicacions

Xarxes