UNA DELEGACIÓ D’ESPORTISTES CATALANS PARTICIPARÀ EN ELS JOCS MUNDIALS D’HIVERN SPECIAL OLYMPICS A ÀUSTRIA

Una representació de 13 esportistes de Special Olympics Catalunya-Federació ACELL competirà en hoquei interior i esquí del 14 al 25 de març a Àustria.

Els Jocs Mundials Special Olympics se celebren cada dos anys, alternant els jocs d’estiu i els d’hivern. En el 2015, Los Angeles va acollir els jocs d’estiu, i per tant, i en aquesta edició és el torn dels esports d’hivern. El país que serà seu d’aquest esdeveniment internacional tan important per a l’esportista amb discapacitat intel·lectual serà Àustria que pren el relleu a la ciutat coreana de Pyeong Chang que va acollir els jocs en el 2013.

En aquests Jocs Mundials d’Hivern Special Olympics d’Àustria seran més de 2.700 esportistes de més de 107 nacionalitats que hi seran presents. Les diferents disciplines  en què hi participaran són esquí alpí, esquí de fons, patinatge artístic, patinatge de velocitat en pista curta, snowboard, raquetes de neu o hoquei interior. Els representants catalans formen part de la delegació de Special Olympics España que estarà composta per 66 persones contant esportistes i entrenadors, i participaran en esquí de fons, raquetes, esquí alpí i nòrdic i hoquei interior.

Precisament serà en aquestes dues últimes disciplines que els esportistes catalans hi prendran part, tots ells formen part de clubs federats a la Federació ACELL. En esquí alpí són 4: l’Amaia Valentín, l’Estel Griño i el Roger Vilaseca de l’Escola Esportiva ACELL/Cercle Aventura i la Pilar del Rio del Club Alba de Reus. A més, el Pol Puiggener, del Associació Alba de Tàrrega, participarà en esquí nòrdic amb només 14 anys. És un esportista que entrena normalment en un club ordinari i serà tot un repte per ell ja que és la primera vegada que participa en uns Jocs Mundials Special Olympics.

En hoquei interior, 8 dels 16 jugadors que formen l’equip espanyol provenen de diferents localitats catalanes: l’Esther Garcia, el Josep Manent, el Pol Cozarel, el Borja Rubio i l’Albert Helguera pertanyen al TEB de Barcelona; l’Òscar Pla al club Flor de Maig de Barcelona, mentre que l’Anna Molas i el Carles Baucells són del Club Sant Tomàs Parmo de Vic.

La sortida de la delegació catalana juntament amb la valenciana i aragonesa serà el dia 14 de març des de l’Aeroport del Prat i tornaran el dissabte 25 de març.

Special Olympics és el moviment que aplega esportistes amb discapacitat intel·lectual més gran del món amb 4 milions de persones que juguen, entrenen i competeixen en més de 170 països dels 5 continents.

Vídeo de Special Olympics: https://www.facebook.com/SpecialOlympics/videos/10156009507883782/

 

TOTS SOM CAMPIONS!

Compartir:

Més publicacions

Xarxes