Les instal·lacions del Màgic Badalona van acollir als 349 joves esportistes amb discapacitat intel·lectual de 17 escoles d’educació especial de tot Catalunya que van participar en una nova Jornada Escolar de bàsquet.

La ciutat del bàsquet, Badalona, va tornar a ser també la ciutat de l’esport adaptat i inclusiu per un matí. La 37a Jornada Escolar de bàsquet va tenir lloc a les pistes del Centre Comercial Màgic amb 17 escoles d’educació especial amb un total de 349 joves esportistes i que es van dividir en 27 equips diferents.

El nombre de participants en les darreres edicions de les Jornades Escolars és molt superior gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té signat amb la  Fundación Privada Leo Messi. El projecte “Esport a l’escola” permet subvencionar part de la participació dels nens i nenes en les diferents Jornades Escolars. Durant la temporada esportiva també es fomenten els campionats escolars d’atletisme, natació i futbol.

L’edat dels participants és entre 8 i 20 anys i provenen de tot Catalunya. De Ripoll tenim a l’Escola Ramon Suriñach; Rubí a l’Associació Esportiva Barcelona; de terres lleidatanes és la Llar de Sant Josep, L’Estel de Balaguer; de Figueres hi ha el centre Mare de Deu del Mont; Les Aigües de Mataró; CEE Tilmar de Montblanc; Escola Marià Felip de Gavà, l’Escola Xaloc de Sabadell; el Centre Esportiu Solc de Tarragona; Font de l’Abella de Girona; l’Escola Jeroni de Moragas; l’Alba de Reus i de la capital catalana l’Escola Nen Déu, l’ACIDH, l’Escola Taiga i la Ginesta.

Per a tots els alumnes és una oportunitat excel·lent per retrobar-se amb altres companys i companyes i passar un matí esportiu fora de l’escola i posar en pràctica tots els entrenament setmanals que fan a l’escola. La competició es distribueix en diferents grups i nivells segons l’equip que hi competeix, i també s’ofereixen les proves adaptades per tal que tots els nenes i nenes amb diferents capacitats s’hi puguin sentir partícips.

Cal agrair la presència de la regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Badalona Laia Sabater; Pablo Díaz, assessor d’esports i Francesc Ribot, regidor de Badalona Justa Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona i a l’exjugador de bàsquet professional Xavier Crespo. També hi van ser presents Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL i vicepresident de Special Olympics Catalunya, i membres de les dues juntes directives com són Toni Garrich, Joan Lluís Monteys i  Pere Prat.

La Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Cruyff, la Fundación Privada Leo Messi i Special Olympics Catalunya organitza aquesta 37a edició de la Jornada Escolar de Bàsquet.

 16 de febrer 2017

Més imatges de la Jornada Escolar Special Olympics- ACELL de bàsquet aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *