357 nedadors i nedadores amb discapacitat intel·lectual van participar el passat diumenge 12 de febrer en el 37è Campionat de Catalunya de natació Special Olympics-ACELL a la piscina de Can Llong del CNSabadell.

Un any més, la piscina de Can Llong del Club Natació Sabadell es va omplir de nedadors i nedadores amb discapacitat intel·lectual en el 37è Campionat de Catalunya Special Olympics-ACELL. Un total de 357 esportistes de 29 clubs de tot Catalunya, Castelló i Andorra hi van participar durant tota la jornada.

Les diferents disciplines en què van competir els esportistes van ser crol, relleus, esquena, papallona o braça i en diverses distàncies (25 metres, 50m, 100m i relleus 4x25m). A més, també van tenir lloc les proves adaptades de flotació fent que tots els nedadors amb discapacitat intel·lectual puguin competir en aquest campionat. La competició es divideix segons el grau de discapacitat dels esportistes i en diferents estils i distàncies.

L’esforç i superació dels esportistes es demostrava en cada sèrie que disputaven i cada vegada que es llençaven a l’aigua. Una de les esportistes més aplaudides va ser la Marisol, una esportista de la Fundació Finestrelles que gràcies a l’empenta i aplaudiments del públic assistent va poder arribar a la meta. Un exemple de persistència.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, en el seu parlament va mostrar la seva satisfacció perquè una ciutat com Sabadell pugui seguir acollint competicions adaptades i que cada vegada més sigui una localitat més inclusiva. Volem agrair també la presència del regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández; la regidora d’esports, Marisol Martínez; el diputat d’esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom i a Raul Garcia Barrosso, vicepresident 2n Àrea de transparència i participació Club Natació Sabadell.

Jordi Durà en el seu parlament va anunciar que no continuarà al capdavant de l’entitat i es va acomiadar molt emocionat i satisfet de la feina feta aquests últims 4 anys. Per la seva banda, Marina Gómez, vicepresidenta de la Federació ACELL, va agrair la gran acollida del CN Sabadell que des de 2011 rep als nedadors i nedadores del Campionat de Catalunya.

Els 29 clubs que hi van participar van ser: Club Adaponda de Castelló; Àngel Apasa d’Amposta; Aprodisca de Montblanc, Associació Esp. Catalonia de Ripollet, Aspadi de Cerdanyola del Vallès; Escola Esportiva ACELL, I.S Icaria, Taiga, Taller Escola Barcelona i Asproseat de Barcelona; Associació Sant Tomàs-Car de Vic, Club Baix Camp i Alba de Reus; C.E Ziga –Zaga de Valls; Club Esportiu Alba de Tàrrega; Club Esportiu Garbi del Vendrell; Fundació Estela i C.Esp Solc de Tarragona, L’Estel de Balaguer; Club Esportiu La Magarola del Prat de Llobregat, Club Pingüí i Crespi Esport de Terrassa; CPNS Montserrat de Caldes de Malavella; Fundació Finestrelles d’Esplugues de Llobregat; Junts en Acció de Sant Pere de Ribes; Esplai Mediterrània de Pineda de Mar; Rosella de Castellvi de Rosanes, Special Olympics Andorra i l’amfitrió CN Sabadell.

La natació és una de les 16 disciplines que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual) promouen durant tot l’any a través de competicions i trofeus regulars. L’esport és entès com una eina d’inclusió social i de millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Més imatges del Campionat de Catalunya de natació AQUí! 

12 de febrer 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *