Carles Puigdemont dóna el tret de sortida al Territori Special Sant Just 2017

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat el tret de sortida al Territori Special Sant Just que tindrà lloc el 14 de maig amb més de 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual.

L’Escola d’Arts Gràfiques Antoni Algueró ha acollit l’acte de presentació i on s’ha descobert el logotip dissenyat pels alumnes exclusiu per aquesta competició.

  

El Territori Special Sant Just 2017 ha començat amb força. L’acte de presentació a l’Escola d’Arts Gràfiques Antoni Algueró ha sigut un èxit de participació i on s’han desvetllat detalls del gran esdeveniment esportiu que tindrà lloc el 14 de maig.

Carles Puigdemont, el president de la Generalitat, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i del diputat delegat d’esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha donat el tret de sortida al Territori Special i  “que al maig tenim una cita amb l’esport i també amb els drets de les persones, amb esdeveniments com aquests d’inclusió mitjançant l’esport fan que estiguem orgullosos del nostre país.”

Un dels moments clau de la presentació ha estat quan els alumnes de l’Escola Antoni Algueró han descobert el logotip específic per al Territori Special. Amb aquesta imatge exclusiva es vol exemplificar la integració social, els esports en el lleure, la cooperació, la diversió i el territori català, elements que defineixen la filosofia i trets característics d’aquest esdeveniment esportiu.  Els autors/es del disseny són: Laura Coderch Velasco; Raul Cruz Lara; Ranló Castellví Castells i Alejandro Ballesteros Caraballo i el professor, Toni Buenadicha.

El Territori Special és un esdeveniment esportiu d’àmbit nacional i internacional per a esportistes amb discapacitat intel·lectual que aplegarà en un mateix dia a més de 700 persones, entre esportistes, voluntariat i organització. Se celebrarà un triple Campionat de Catalunya de bàsquet (al Complex Esportiu Municipal La Bonaigua), tennis (al Mèlich Sport Club) i ciclisme (al Parc Ciclista del Llobregat).

L’alcalde del municipi, Josep Perpinyà, ha mostrat la seva satisfacció per acollir un esdeveniment tan important com aquest i és una oportunitat per Sant Just de seguir sent una localitat de referència en l’esport adaptat i en solidaritat. Sant Just i la seva ciutadania es bolcarà en el Territori Special. Amb la campanya de voluntariat es busquen a més de 100 santjustencs que ajudin a tirar endavant la competició esportiva, tots ells i elles seran els voluntaris de l’Obra Social “La Caixa”, seran l’Ànima del Territori Special. A l’acte ja s’han presentant els primers voluntaris i voluntàries acompanyats pels padrins de cada esport: Roger Grimau, en bàsquet; Manuel Orantes, en tennis; i Marta Vilajosana, en ciclisme.

El president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president de la Federació ACELL Francesc Martínez de Foix, han explicat què significa el moviment Special Olympics i la importància de l’esport en les persones amb discapacitat intel·lectual. A més també han comentat la campanya de sensibilització que es farà previ al Territori Special en centres escolars, i entre els ciutadans de Sant Just.

Els alumnes amb discapacitat intel·lectual del Centre Pilot Asproseat de Sant Just Desvern, acompanyats de la mascota Nuc, han conclòs l’acte llegint el jurament de l’esportista Special Olympics “Vull guanyar, però sinó ho aconsegueixo deixeu-me ser valent en l’intent.”

 

[embedvideo id=”9TplsLaLrz4″ website=”youtube”]

Més imatges de l’Ajuntament de Sant Just Desvern i Special Olympics en el Flickr de l’entitat. 

19 de gener 2017

Compartir:

Més publicacions

Xarxes