Prop de 200 esportistes catalans participen en els Jocs Special Olympics Reus 2016

Un total de 190 esportistes catalans de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL, van participar els Jocs Special Olympics Reus 2016 organitzats per Special Olympics España i l’Ajuntament de Reus del 23 al 27 de novembre.

Fins a 20 clubs i diferents centres de tot Catalunya van ser presents en aquests Jocs on també s’hi van reunir esportistes de 14 Comunitats Autònomes i 11 països estrangers. Els Jocs Special Olympics de Reus va ser l’esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual més important d’Europa. Delegacions estrangeres com la de Shanghai o Marroc tampoc es van voler perdre aquesta competició.

El parc de Port Aventura va acollir l’acte inaugural en el Teatre Imperial de la Xina amb l’encesa del peveter, la lectura del jurament de l’esportista i per finalitzar l’espectacle de Nadal de Port Aventura.

Els tres clubs catalans amfitrions d’aquests Jocs van ser el Taller Baix Camp, Club Bellissens i el Club Esportiu Alba de Reus. La resta de participants catalans van venir de totes les províncies catalanes participant en les sis disciplines esportives:

Natació: fins a 47 nedadors i nedadores catalans van competir a la piscina del Reus Deportiu en diferents proves de 25, 50 i 100 metres i en diferents estils, estil lliure, braça, esquena i papallona.

Bàsquet: els 107 esportistes es van dividir en masculí, femení i unificat, aquest últim format per a persones amb i sense discapacitat. Tots ells es van distribuir en diferents equips de la Selecció Catalana.

Gimnàstica rítmica:  Sis gimnastes de l’Escola Esportiva ACELL de Barcelona, Asvolcall de Lleida i el Club Ègiba de Manresa van fer una magnífica exhibició de gimnàstica al Poliesportiu del Reus Ploms.

Proves Motrius: en aquesta disciplina esportiva van ser 12 esportistes que van participar en el circuit de proves per millorar les capacitats psicomotrius bàsiques com el tir de disc d’hoquei, llançament a cistella, bowling, entre altres proves. Un dels nostres objectius és fer l’esport accessible per a tothom, i adaptar-lo a les diferents necessitats dels nostres esportistes.

Tennis i pàdel: en total van ser 10 jugadors i jugadores de tennis i 4 de pàdel que van competir en el Club Tennis Monterols. Els dies, meteorològicament parlant, van respectar la competició i van poder disputar tots els partits.

Després d’uns dies molt intensos els esportistes van gaudir moltíssim de la Festa de Cloenda i d’uns dies de competició i companyonia perfectes.

 

Enhorabona a tots i totes per les medalles i el vostre esforç!

Imatges en el Flickr de Special Olympics Catalunya

Imatges en el Flickr de Special Olympics España

Novembre 2016

Compartir:

Més publicacions

Xarxes