El programa Joves Atletes de Special Olympics creix a Catalunya

L’Escola Alba i l’Escola Font del Lleó de Reus i l’escola Llar de Sant Josep de Lleida són els tres centres d’educació especial que s’han sumat al programa internacional Young Athletes.

El projecte està destinat a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual i mitjançant jocs, cançons i altres activitats psicomotrius es vol promoure la inclusió i acceptació en la societat dels més joves mitjançant l’activitat física.

 

L’Escola Alba de Reus, l’Escola Font del Lleó de Reus i l’Escola d’Educació Especial Llar de Sant Josep de Lleida s’uneixen a l’Escola d’Educació Especial de Crespinell de Terrassa a la llista de centres catalans d’educació especial que fomenten el programa internacional Young Athletes de Special Olympics.

El projecte Joves Atletes es va implantar a Catalunya en el 2013, però un dels objectius de Special Olympics Catalunya ha sigut poder ampliar el nombre d’escoles i fer arribar l’esport al major nombre de nens i nenes i, a més, apropar el programa a les diferents províncies catalanes. Els 9 alumnes de l’Escola Llar de Sant Josep de Lleida seran els representants lleidatans mentre que L’Escola Alba de Reus i l’Escola Font del Lleó aportaran un total d’11 alumnes. Un tret diferencial i afegit de les escoles reusenques serà que treballaran conjuntament, unint els seus alumnes per preparar les activitats i els exercicis per als alumnes.

Young Athletes està destinat a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 2 a 7 anys. Es busca fomentar el seu creixement físic i mental mitjançant diferents activitats que inclouen jocs, cançons i activitats pre-esportives adaptades a les seves necessitats. Mitjançat un circuit de vuit proves es milloren les habilitats motores com l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació. El treball continua a casa amb les famílies, ja que la seva implicació en el programa és essencial per seguir avançant i millorant.

Aquest és un projecte internacional que arriba a més de 50.000 nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de tot el món. A nivell estatal, des de Special Olympics España, des de 2010 que Comunitats Autònomes com la Regió de Múrcia, Illes Canàries, Comunitat Valenciana i la Comunitat Autònoma de Madrid que hi treballen.

La Fundación Privada Leo Messi és el col·laborador principal perquè el projecte Young Athletes pugui seguir creixent i puguem apropar l’esport als alumnes més petits. Special Olympics Catalunya i la Fundación Privada Leo Messi tenim el conveni de col·laboració per tal de fomentar la pràctica esportiva, la integració social i millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb discapacitat intel·lectual.

18 de novembre 2016

Compartir:

Més publicacions

Xarxes