Barcelona va tornar a acollir una de les proves populars més exigents a nivell físic, el Barcelona Triathlon by Santander. Entre els 3.500 participants cal destacar la participació dels 7 equips de relleus amb esportistes amb discapacitat intel·lectual i l’Enric Díaz, que la va completar individualment, representant a la Federació ACELL i a Special Olympics Catalunya.

El Francesc Peláez, Jordi Peláez, Roman Vigara, Josep Maria Espin, Aleix Serradell, Francesc Almagro, Carlos Ortega, Marc Pérez, Miquel Valmaña i el Roger Vilaseca van participar en la cursa sprint en la modalitat de relleus. Els equips unificats van estar formats amb atletes amb i sense discapacitat intel·lectual, sent així els equips encara més inclusius i més integradors.

La primera part de la prova va ser la natació, 750m en aigües obertes a la Platja de la Mar Bella. Amb i sense neoprè tots van coincidir que l’aigua estava a una temperatura estupenda. Els nedadors abans de començar la prova van rebre les últimes indicacions del seu entrenador Gaspar Vilalta, senyalant-los que la primera part dins l’aigua seria més ràpida perquè la corrent anava al seu favor però que tinguessin en compte que la part final haurien d’anar a contracorrent, havent de fer encara més esforç. Situats a primera línia de sortida, es van tirar a l’aigua al costat de la campiona olímpica Mireia Belmonte que formava relleu amb el ciclista Miguel Indurain i el corredor Martin Fiz.

Després de l’aigua el següent relleu era els 20km sobre la bicicleta. En els boxes de la pista d’atletisme de la Mar Bella esperava als nedadors l’entrenador Miquel Àngel Cartes per ajudar a fer el relleu de xip i dorsal el més ràpid possible. Acabada la bicicleta, va ser el torn dels runners que van completar els 5km fins a creuar l’arribada on la resta de l’equip els esperaven per creuar la meta tots junts.

L’Enric Díaz, per la seva part, va participar de manera individual també en la prova sprint fent un temps excel·lent d’1h i 43min. El de Barcelona va ser la seva desena participació en un triatló, tot un veterà de la prova. Ell és un dels esportistes més poliesportius ja que a més de ser triatleta també és jugador d’handbol en el TEB (Taller Escola Barcelona), neda i corre en curses populars, com la Travessia del Port i ha guanyat múltiples medalles en els Jocs Special Olympics i en els Campionats de Catalunya. És un esportista total.

Aquesta és una de les proves que més motiven als esportistes. La participació en curses i proves populars rellevants fa possible un dels nostres objectius que és la millora d’opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual així com una major normalització dins la societat.

 9 d’octubre 2016

Més imatges del Barcelona Triathlon!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *