Vilanova i la Geltrú reviu l’esperit dels Jocs Special Olympics

La capital del Garraf va acollir als 560 esportistes amb discapacitat intel·lectual que van competir en el Campionat de Catalunya de tennis, bàsquet i gimnàstica.

Més de 70 voluntaris i voluntàries van ajudar a tirar endavant la competició.

 

El triple Campionat de Catalunya de tennis, gimnàstica i bàsquet, organitzat per la Federació ACELL i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Special Olympics Catalunya, va ser un èxit absolut. El moviment Special Olympics va tornar a impregnar la capital del Garraf, amb esport, alegria i il·lusió.

Els 560 esportistes van venir d’arreu de Catalunya, però enguany vam poder comptar amb l’equip ADERES de València, Special Olympics Andorra i el Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya que van competir en bàsquet.

Un cop més el voluntariat vilanoví va tornar a ser clau perquè els tres campionats es desenvolupessin amb èxit i els 75 voluntaris i voluntàries van desenvolupar diferents tasques com fotografia, control de taules, acompanyament de delegacions, entre altres feines.

El Centre Esportiu Municipal Isaac Gálvez va acollir la competició de bàsquet, la més multitudinària amb 485 jugadors i jugadores. Dividits en diferents grups i nivells, i en proves adaptades, tots ells i elles van poder gaudir d’una gran competició. També davant del Centre Esportiu hi va haver una zona lúdica obert a tothom amb diferents activitats com tallers de circ o de ioga o música amb DJ en directe.

La gimnàstica, i alguns partits de bàsquet, van tenir lloc al Pavelló Municipal d’Esports situat a la Plaça de les Casernes. Els 41 gimnastes van participar en diferents proves en gimnàstica artística i rítmica, com pilota, cinta, salt o barra d’equilibri, on van demostrar el seu equilibri i tècnica per portar a terme els diferents exercicis. La Fundación ONCE i Plena Inclusión van donar el seu suport en aquesta disciplina.

Els 41 tennistes van poder gaudir de les magnífiques pistes de terra batuda del Club Tennis Vilanova. Aquest Campionat de Catalunya es va haver de posposar a causa de la pluja, però en aquesta ocasió el temps va ser immillorable. Els partits finals van ser molt emocionants i es van poder veure uns punts dignes de Roland Garros.

L’acte final del triple Campionat de Catalunya amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va tenir lloc al Centre Esportiu Isaac Gálvez amb l’entrega dels trofeus de la disciplina de bàsquet. El Nuc, la nostra mascota, va saludar a tots els assistents i va ser un gran final de festa.

29 de maig 2016

Més imatges en aquest enllaç: Special Olympics Catalunya.
ampioina

Compartir:

Més publicacions

Xarxes