EXPOSICIÓ “MIRADES NECESSÀRIES”

L’exposició “MIRADES NECESSÀRIES” es va inaugurar en el 2007 al Palau Robert de Barcelona amb la col·laboració de Fundació Tot Raval i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Aquestes properes setmanes la podreu tornar a viure a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull.

Esport i cohesió social

Cohesió i pluralitat es donen cita en aquesta mostra d’imatges que hem de tenir en compte en tota la seva complexitat si volem comprendre i  mirar de resoldre els fets diferencials enfocats entre persona i societat.

“Mirades necessàries” exploren capacitats, coneixements, existències, possibilitats, algunes silencioses i creatives i en aquest cas a través d’uns itineraris humans i d’uns compromisos transformadors acompanyats amb l’empremta de l’esport com element integrador i socialitzador.

L’exposició té per objecte la visibilitat de la pràctica esportiva com a eina educativa i de cohesió social i, vehicle per a la transmissió de valors i d’habilitats socials des dels tres eixos: l’esport al barri del Raval de Barcelona, l’esport a les presons catalanes i l’esport de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Els fotògrafs posen en relleu la multiplicitat de complicitats de tots els actors i agents que configuren aquest mosaic complex i multicolor i ens empenyen a explorar i descobrir altres realitats amb una altra mirada necessària.

 

[divider]Ressenyes[/divider]

Mònica TERRIBAS

Periodista

 “No són només les mirades, necessàries i massa imprescindibles pels qui les tenim a prop, sinó el què hi ha al darrera: la lluita desigual sempre, plena de limitacions, potser fins i tot, d’impotències silenciades, que queden tan endins que no sempre sabem trobar-les. Una lluita desigual que demana aire i somriures. Això ens diuen no només amb les mirades a qui els vulgui escoltar. Escoltar-los: l’actitud necessària que no sempre tenim.”

Sergi Bruguera

Ex tenista

 “Gràcies a l’esport i a l’acompanyament esportiu diari a persones amb discapacitat intel·lectual, comprovo com aquesta activitat genera felicitat i entusiasme i desenvolupa una via d’integració social, millora les relacions entre esportistes, famílies i entorn comunitari, facilitant i contribuint que l’esport sigui una eina de cohesió social.”


Podeu visitar l’exposició a:

Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna – URL

Císter 34, 08022 Barcelona

Special Olympics

Compartir:

Més publicacions

Xarxes