ADÉU A JOHAN CRUYFF

Johan Cruyff no només va ser un dels més grans en el món del futbol. També ho va ser en la seva cara més solidària. Cruyff quan vivia a EEUU va conèixer un nen amb Síndrome de Down que era veí seu. El nen no jugava amb els altres nens i Johan va decidir entrenar-lo i, poc a poc, el nen anava aprenent i guanyant autoestima. Un dia que tornava a casa, Johan va veure el seu veí jugant amb els altres nens del barri. Des d’aleshores va ser quan es va adonar del poder integrador que té l’esport per a tothom,  i va decidir crear la Fundació Cruyff per promocionar l’esport per les persones amb discapacitat.

Cruyff va donar suport als esportistes de Special Olympics Catalunya-Federació ACELL de manera desinteressada des dels Jocs Special Olympics de Granollers en el 1994 i en diferents esdeveniments esportius que s’organitzaven. Des de 2004, a través de la Fundació Cruyff, també ha donat suport a les Jornades Escolars de natació, bàsquet, futbol i atletisme destinades a promoure l’esport per als nens i nenes amb discapacitat intel·lectual organitzades per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya. Per tot això, en els últims Premis Nacionals Special Olympics va rebre el Premi d’Honor.

El nostre més sentit condol a la família i amics de Johan ‪Cruyff. Sempre estarem agraïts a Johan per la seva solidaritat i per estar al costat dels esportistes amb discapacitat intel•lectual. Descansi en pau.

Premis Nacionals Special Olympics 2015

 

Imatge de portada de la Cruyff Foundation.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes