300 nens i nenes en la Jornada Escolar de futbol de Special Olympics-ACELL

futbol

300 nens i nenes de 8 a 20 anys amb discapacitat intel·lectual participen en la 36a Jornada Escolar de futbol organitzada per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya a les instal·lacions Meiland i CEM Mundet de Barcelona.

La jornada esportiva d’ahir amb 300 nens i nenes de tot Catalunya va ser una primera experiència competitiva per a molts d’ells. Gràcies a la col·laboració de la Fundació Privada Leo Messi en el projecte “Esport a l’escola”, s’ha pogut fer arribar l’esport a molts més nens i nenes en edat escolar i donar l’oportunitat que practiquin un esport nou per a molts d’ells com és el futbol. En l’edició passada de la Jornada Escolar vam comptar amb 120 nens i nenes.

La 36a Jornada Escolar, degut a aquest augment de participants, s’ha disputat en dues instal·lacions. En els camps de futbol de la Meiland es van disputar la competició per equips segons els nivell de joc de cada grup, mentre que al CEM Mundet, 95 esportistes van disputar les proves adaptades. Així doncs tots els nostres esportistes, independentment del grau de discapacitat, poden participar de la competició esportiva.

Els jugadors que participen en les Jornades Escolars tenen entre 8 i 20 anys i provenen de diferents centres escolars: Mare de Déu del Mont de Vilafant; Ramon Suriñach de Ripoll; l’Estel de Balaguer; Llar de Sant Josep de Lleida; L’Estel de Balaguer; l’Escola Alba de Tàrrega; Font de l’Abella de Girona; Nen Déu, el Niu, de Barcelona; Xaloc de Sabadell; Les Aigües de Mataró; l’Associació Esportiva, la Ginesta i Barcanova Barcelona, Marià Felip de Gavà, Montserrat Montero de Granollers, SOLC de Tarragona, l’Alba de Reus, Josep Sol de Santa Coloma de Gramanet.

Durant la temporada esportiva des de Special Olympics Catalunya i Federació ACELL també fomentem les jornades escolars de natació, futbol i atletisme per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits. A més de la Fundación Privada Leo Messi, la Cruyff Foundation també fa possible la realització de la competició escolar.

A l’entrega de premis i medalles hi va ser present Josep Sicart, en representació de l’Àrea de les Persones de la Diputació de Barcelona, i els membres de la junta directiva de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL.

Totes les imatges les podeu trobar al Flickr de Special Olympics Catalunya.

10 de març 2016

Compartir:

Més publicacions

Xarxes