El vent i la nevada no aturen els esquiadors i esquiadores de Special Olympics-ACELL

Un total de 41 esportistes amb discapacitat intel·lectual de sis equips diferents han competit aquest diumenge en les pistes de la Cerdanya francesa de Porté- Puymorens en el 6è Campionat de Catalunya d’esquí.

El Campionat de Catalunya d’esquí va estar marcat per unes condicions meteorològiques complicades amb una nevada intensa, el fred i el vent però que no van tirar enrere als 41 esquiadors i esquiadores que hi van competir. Tots ells van esquiar amb un nivell molt alt i van acabar perfectament les diferents sèries que van disputar.

Les pistes de Porté Puymorens de nou van acollir les proves d’esquí alpí i, en aquesta edició, també es va adoptar la prova amb raquetes. Segons el seu nivell d’esquí es van situar en tres grups segons el nivell (inicial, mig o avançat) de cada esportista. Però com marca la filosofia de Special Olympics, tots reben la seva medalla perquè Tots Som Campions!.

Molts dels esportistes en aquest cap de setmana era la primera vegada que trepitjaven la neu i es van atrevir a competir en raquetes. Durant el dissabte els esportistes van poder entrenar per les pistes de La Molina i de seguida es van acostumar a aquesta disciplina esportiva.

Els participants provenien de diferents parts de Catalunya i Andorra: Club Esportiu Alba de Reus, Centre Àngel Apasa d’Amposta, Escola Esportiva ACELL de Barcelona alguns dels quals entrenen a l’escola d’esquí Cercle d’Aventura; Club Alpí Núria Masella Cerdanya, Escola Ramon Suriñach de Ripoll i Special Olympics Andorra. Les competicions esportives són una gran oportunitat per retrobar companys i fer-ne de nous.

A més de l’esquí, des de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) es potencien 15 esports més per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin practicar l’esport d’una manera regular durant tot l’any i a més, busquem una millor inclusió social del col·lectiu.

Imatges del Campionat de Catalunya d’esquí 2016. AQUÍ

6 de març 2016

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes