GRAN CAMPIONAT DE CATALUNYA D’HOQUEI ADAPTAT A MALGRAT DE MAR

Un total de 61 esportistes amb discapacitat intel·lectual de sis equips diferents han competit aquest diumenge 28 de febrer en el Poliesportiu Municipal de Malgrat de Mar en el 22è Campionat de Catalunya d’hoquei interior.

L’equip barceloní del Taller Escola Barcelona, TEB B, després de dues pròrrogues contra l’equip amfitrió El Vilar de Malgrat de Mar, va aconseguir la primera posició en el Campionat de Catalunya d’hoquei que organitza la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Els 61 jugadors van competir tot el diumenge en un alt nivell de joc en un dels esports més espectaculars que fomentem durant tot l’any i és l’únic que està totalment adaptat. Els partits tenen una durada total de 27 minuts i estan dividits en tres parts de 9 minuts, les quals es divideixen en tres parts de tres minuts. El stick que utilitzen és de fusta i acabat amb un tac de resina i no en forma de J com el de l’hoquei patins. Una altra diferència, és la utilització d’un disc d’espart recobert de pell i en forma de dònut que fa possible poder posar el stick dins i fer-lo lliscar fàcilment per la pista.

En els diferents partits que es van disputar es van veure moltíssims gols durant tota la jornada que van fer possible la següent classificació amb uns partits molt emocionants: 1. TEB B (Barcelona), 2. El Vilar Patí Malgrat 3. TEB A (Barcelona), 4. Flor de Maig (Cerdanyola del Vallès) 5. GSIS-Barcanova (Barcelona) 6. Sant Tomàs Parmo/Patí Voltregà (Osona).

Un dels moments més emotius va ser quan va sortir a la pista la jugadora del Vilar, Sebastiana Baeta. Ella va ser l’esportista que va disputar la prova adaptada animada i aplaudida per tot el públic i abraçada pels seus companys quan va aconseguir acabar el eslàlom amb la seva cadira de rodes manejant el disc i el stick. La Sebastiana va demostrar un gran esperit de superació i esforç. De la mà del president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, va rebre la seva merescuda medalla. En cada competició tenim les proves adaptades per tal que tots els esportistes indiferentment del seu grau de discapacitat puguin participar en els campionats.

La representació institucional a l’entrega dels premis per equips es comptar amb la presència per part de l’Ajuntament de Malgrat de Mar Joan Mercader Carbó, alcalde; Miquel Ángel Ruiz, regidor d’esports, Mireia Castellà, regidora d’urbanisme, Albert Cuní, regidor de cultura, Carme Ponsa, regidora de turisme; en representació de l’àrea d’esports de la Diputació de Barcelona, Joan Morell; el president del Club Patí Malgrat, José Manuel Juiz; president del Club Esportiu El Vilar, Xavier Manresa; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, i diferents membres de la junta directiva.

A més del Campionat de Catalunya d’hoquei, el Club Tennis Malgrat havia d’acollir el Campionat de Catalunya de tennis però l’organització i l’Ajuntament de Malgrat de Mar van considerar que a causa de les previsions meteorològiques adverses del cap de setmana el més convenient era suspendre el campionat.

Més imatges AQUÍ!

28 de febrer 2016

[embedvideo id=”LFxuNoAEQrM” website=”youtube”]

Programa Zona UFEC 

[embedvideo id=”CM5kUIGSrYU” website=”youtube”]

Compartir:

Més publicacions

Xarxes