RÈCORD ABSOLUT DE PARTICIPACIÓ EN LA JORNADA ESCOLAR DE BÀSQUET A BADALONA

318 esportistes de 8 a 20 anys amb discapacitat intel·lectual han competit aquest dijous a les instal·lacions del Centre Comercial Màgic Badalona en la 36a edició de la Jornada Escolar de bàsquet organitzat per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL.

Les pistes del Centre Comercial del Màgic Badalona han registrat un ple absolut d’esportistes en la 36a Jornada Escolar de bàsquet gairebé triplicant el número de participants en l’anterior Jornada Escolar. Un total de 318 esportistes de 17 escoles de tot Catalunya.

Per a molts dels joves esportistes era la primera vegada que tenien l’oportunitat d’acudir a un campionat escolar, com el Joel Pardo de l’escola Nen Déu de Barcelona que manifesta que està “molt satisfet de debutar en un campionat així perquè juguem en equip i ens ho passem molt bé. M’agrada molt el bàsquet!”

L’esport a més d’aportar uns beneficis físics o psicomotrius com qualsevol esport, aporta als nens i nenes que ho practiquen uns beneficis educatius i socials. La pràctica esportiva permet treballar hàbits d’autonomia general, conceptes esportius com normatives, o de comportament; així com permet treballar habilitats i relacions personals o l’autoestima, educació en valors,  augmentar la independència.

Els jugadors amb discapacitat intel·lectual que participen a les Jornades Escolars tenen entre 8 i 20 anys. Es juguen partits entre diferents grups segons els nivells dels equips i també es diputen proves adaptades per tal que tots els jugadors amb discapacitat intel·lectual puguin participar d’aquesta jornada esportiva.

Gràcies a col·laboradors com la Fundación Privada Leo Messi s’ha pogut gairebé triplicar el nombre de participants ja que s’ha pogut portar a terme el programa “Esport a l’escola”. La Johan Cruyff Foundation també és un dels col·laboradors fidels de les Jornades Escolars.

En aquesta ocasió ens ha acompanyat de l’Ajuntament de Badalona, Laia Sabater i Maria Gallardo, el president de la Fiatc Joventut de bàsquet, Jordi Villacampa i l’ex-jugador de bàsquet, Xavier Crespo.

Durant la temporada esportiva des de Special Olympics Catalunya i Federació ACELL també fomentem les jornades escolars de natació, futbol i atletisme per tal que els joves esportistes adquireixin hàbits saludables i esportius des de ben petits.

11 de febrer 2016

[embedvideo id=”RekY9SB4wSs” website=”youtube”]

Més imatges AQUÍ! 

IMATGES DE TELEVISIÓ DE BADALONA

Compartir:

Més publicacions

Xarxes