COMMEMOREM EL DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL s’han sumat un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat en l’ofrena floral al monument Superació que honora als esportistes amb discapacitat situat en el recinte Mundet de Barcelona.

Les diferents federacions esportives del sector, la FCEDF (Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física), la FECPC (Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals), la Federació Catalana d’Esports per cecs i la FESC (Federació Esportiva de Sords de Catalunya), hi van ser presents, així com també diferents autoritats com la Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Santi Siquier; Carmela Fortuny, Secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal (SISPAP) de la Generalitat de Catalunya; el president de la UFEC, Gerard Esteva; membres de la junta de Special Olympics Catalunya i Federació ACELL, Josep Lluís Monteys i Víctor Fernández; i el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà. En aquesta ocasió, en representació dels esportistes amb discapacitat, l’ofrena la van realitzar els tres esportistes del Centre Ocupacional Bogatell, l’Arantxa Martínez, el Cristian Arauzo i el Narcís Fernández.

L’objectiu de la celebració internacional del Dia de les Persones amb Discapacitat, establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1992, és prendre consciència de la situació de les persones amb diferents capacitats i lluitar per aconseguir millorar la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dins la societat.

El passat 22 de novembre, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, ja van commemorar aquest dia internacional amb la celebració de la 18a Marxa Special Olympics, una caminada popular que vol precisament reivindicar que les persones amb discapacitat intel·lectual siguin ciutadans i ciutadanes de ple dret i millorin la seva qualitat de vida mitjançant l’esport.

3 de desembre 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes