Prop de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual s’han reunit durant tot el cap de setmana a Calella per participar en els Campionats de Catalunya de petanca, handbol i atletisme.

“Volíem tornar a ser territori special perquè és un honor aprendre de tots vosaltres! Us esperem l’any vinent, Calella és casa vostra. Us estimem!” Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, amb aquestes paraules ha donat per acabat un cap de setmana intens d’esport adaptat amb prop de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya.

Pràcticament un any després dels magnífics Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014, Calella ha tornat a ser l’epicentre de l’esport adaptat amb un triple Campionat de Catalunya d’handbol, atletisme i petanca.

La Zona Esportiva de la Muntanyeta ha acollit l’handbol i l’atletisme, i la petanca ha tingut lloc al Passeig Manuel Puigvert, com ja va ser durant els Jocs 2014.

El Nuc, la mascota de Special Olympics Catalunya, ha estat present a la cloenda per saludar a tots els atletes i públic assistent mentre els esportistes, voluntariat i autoritats feien una gran sardana amb tota la família olímpica per celebrar aquest grans dies d’esport. Però primer, tots els esportistes dels clubs participants de tot Catalunya i Andorra han fet la desfilada per la pista d’atletisme de La Muntanyeta davant l’aplaudiment de tothom.

L’acte de cloenda ha comptat amb la presència del president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, el diputat delegat d’esports de la Diputació de Calella, Josep Salom i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Durà ha remarcat “l’alegria i la il·lusió en com hem agafat aquest repte que l’alcaldessa ens va brindar en la cloenda dels Jocs Special Olympics 2014, i amb molt d’orgull aquí tornem a ser”. Mentre que Martínez de Foix ha volgut destacar “la magnífica acollida de l’Ajuntament de Calella i l’esforç de tot el voluntariat, i que l’any vinent tornarem a ser aquí!”.

Els ciutadans i l’Ajuntament de Calella s’han tornat a bolcar per tal de tirar endavant aquest triple campionat comptant amb més de 100 voluntaris i voluntàries. Molts d’ells ja van ser als Jocs 2014 i han ajudat en diferents tasques logístiques com l’acompanyament dels esportistes, comptabilitzar els temps i marcadors, medalles, fotografia, etc.

Molts dels esportistes que han competit aquest cap de setmana a la localitat maresmenca van ser als Jocs 2014 i han pogut recordar diferents moments. L’atleta Maria Badet de la Fundació MAP de Ripoll s’ha emocionat moltíssim en guanyar la seva medalla d’or en atletisme i ha recordat que s’ho “va passar molt i molt bé durant els Jocs i que ja té ganes de tornar!”

En la part esportiva, la petanca ha estat l’esport que més atletes ha aportat, fins a un total de 239 esportistes que s’han repartit en diferents tripletes i segons el seu nivell. En handbol un total de 9 equips (80 jugadors) han competit a Calella. Per a molts d’ells ha estat un moment molt especial, ja que s’han retrobat després de competir en els Jocs Mundials Special Olympics de Los Angeles. En atletisme han estat prop de 170 esportistes i han disputat diferents proves com el tir de pilota, salt de llargada i d’alçada, curses de diferents distàncies i relleus. En totes les disciplines els nostres esportistes reben la seva medalla, ja que com diu el nostre lema TOTS SOM CAMPIONS!

A més de l’activitat esportiva oficial també han tingut lloc dos partits d’exhibició de l’Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme (ADIAM) de futbol 7 contra diferents equips de la Federació ACELL per tal de fomentar l’esport entre les persones amb diferents discapacitats.

Moltes gràcies de nou als voluntaris i voluntàries de Calella !! 

 

Imatges d’handbol AQUÍ!

Imatges de petanca AQUÍ!

Imatges d’atletisme AQUÍ!

Imatges cloenda AQUÍ!

18 d’octubre 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *