Durant el cap de setmana del 19 i 20 de setembre, Barcelona va tornar a ser l’epicentre del futbol adaptat amb la sisena edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala. Com en els anteriors cinc campionats, la Selecció Catalana es va fer amb el trofeu davant dels equips convidats d’enguany: Special Olympics Aragó, Special Olympics Malta i ASD Pepo Team Cremona d’Itàlia.

La competició va començar el dissabte, amb una sessió de matí i una de tarda, a les pistes del CEM Mundet i va acabar el diumenge amb els dos partits decisius per determinar la classificació final. Els dos equips més forts esportivament van ser Special Olympics Catalunya i el Pepo Team de Cremona, que en l’últim partit es van disputar el trofeu, ja que qui guanyés el matx es feia amb el preuat guardó.

Els italians es van avançar en el marcador però Catalunya va saber com contrarestar el resultat advers i finalment es va poder imposar per 2-1 que li donava la primera posició. Va ser un partit molt disputat i va fer vibrar a tots els assistents i autoritats. Malta i Aragó, tercer i quart respectivament, van lluitar moltíssim i es van esforçar al màxim donant el seu millor futbol. La portera maltesa, Fiona Ellul, va ser escollida com a millor porter de la competició, i l’equip de Special Olympics Aragón es va fer amb el guardó Fair Play, i el premis per al millor jugador va anar a parar al Fernando Moreno de Special Olympics Catalunya.

Gabi Arranz, representant de l’Institut Barcelona Esports; Daniel Laga, assessor tècnic en matèria d’esports de la Diputació de Barcelona; Enric Blesa, director general de Special Olympics España; Marina Gómez, vicepresidenta de la Federació ACELL i Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, van ser les màximes autoritats en l’acte de cloenda i entrega de trofeus.

Però el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona no només és esport. Coincidint amb les festes de la Mercè de la capital catalana els nostres jugadors van gaudir d’una vista privilegiada des del balcó de l’Ajuntament de Barcelona de la Plaça de Sant Jaume plena de gom a gom amb la jornada castellera, per a la majoria dels esportistes i entrenadors era la primera vegada que vivien un espectacle així, i les seves cares d’emoció i sorpresa així ho demostraven.

El consistori barceloní ens va obrir les seves portes per rebre’ns al magnífic Saló de Cent on la comissionada d’esports, Marta Carranza, ens va donar la benvinguda i va felicitar a les dues entitats organitzadores, Federació ACELL i Special Olympics Catalunya, de la gran tasca que realitzem a favor d’una millor integració social per part de les persones amb discapacitat intel·lectual. Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, i Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, amb les seves paraules van exterioritzar les ganes de seguir fomentant l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual en diferents projectes solidaris a Barcelona i van agrair el suport de l’Ajuntament a un Trofeu que porta el nom de la ciutat.

Un altre moment que els nostres jugadors recordaran de ben segur és la visita al Museu del FCBarcelona, el Camp Nou Experience. Gràcies al conveni que tenim amb la Fundació del FCBarcelona, les delegacions estrangeres van poder visitar els vestidors dels cracks blaugrana, la sala de premsa i van trepitjar la gespa del Camp Nou.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és un campionat de futbol sala, però sobretot és de convivència i companyonia, poder conèixer jugadors d’altres indrets, i gaudir plegats de l’esport. En el sopar de germanor de delegacions es va lliurar un obsequi de ceràmica als quatre equips com a record dels magnífics moments que hem passat tots junts.

La classificació final:

  1. Special Olympics Catalunya
  2. Pepo Team Cremona
  3. Special Olympics Malta
  4. Special Olympics Aragón

Millor Jugador: Fernando Moreno, SO Catalunya

Millor Porter: Fiona Ullul, SO Malta

Premi Fair Play: SO Aragón

Moltes gràcies! Muchas gracias! Thank you very much! Grazie mille!

MÉS FOTOGRAFIES AQUÍ

Imatges Canal 324 de diumenge 20/09/2015

 

Imatges de BTV emeses el 19/09/2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *