L’equip de bàsquet unificat torna amb una medalla d’or i el d’handbol amb una quarta posició dels Jocs Mundials Special Olympics

17 esportistes catalans amb discapacitat intel·lectual tornen de Los Angeles amb una medalla d’or en bàsquet unificat i una magnífica quarta posició en handbol.

L’equip de BÀSQUET format per jugadors de Special Olympics Catalunya i de Special Olympics Madrid es va endur l’or després de jugar una final molt igualada davant la selecció amfitriona dels EUA. Tot i els dos lesionats del combinat espanyol, el resultat final va ser de 34 a 26. Una de les característiques d’aquesta categoria és que els equips es formaven per esportistes amb i sense discapacitat.

Per part catalana els campions d’or són: Sergio Igual, Samuel Redó de Barcelona i Ivan Peralvarez de Terrassa, Pepe Benede i Oscar Gonzalez, aquest dos últims com a jugadors unificats. Per part de Special Olympics Madrid: José Fontan, Óscar González, Jorge Gordo, Rubén Martín, Rafel Rielo, Alberto Moraleda i Miguel Narvarte. Com a entrenadors el català, José Miguel Esteller i, el madrileny, José Ángel Alonso.

En HANDBOL, l’equip format totalment per jugadors catalans, va aconseguir una quarta posició en un grup amb un nivell molt alt. En l’últim partit van lluitar moltíssim contra Grècia per endur-se el bronze a casa però no va ser possible. Els 12 campions entrenats per la Marga Frade són: Albert Roca, Raimon Aldabó i Fernando Garcia de Tarragona, Jonathan Ribas, Salvador Ribas, Arnau López, Alfonso García, Óscar Rovira i Eduardo Muñoz de Barcelona, Raimon Cera de Rubí, Francesc Llibre de Sabadell i Adrià Navarro de Cardedeu.

La delegació espanyola formada per 77 esportistes es va endur un total de 26 medalles, 7 ors, 8 plates i 11 bronzes.

A més d’esport, els nostres atletes han gaudit d’una experiència única que va començar en poder assistir a l’acte inaugural amb la presència de la Michelle Obama o amb l’actuació d’Avril Lavigne, conèixer tots els racons de la ciutat de Los Ángeles, la festa de l’esportista, intercanviar i viure experiències amb molts companys d’arreu del món, i un llarg etcètera.

Els Jocs Mundials Special Olympics es van clausurar ahir amb una gran festa al Coliseum de Los Ángeles. Aquest esdeveniment esportiu és el més important per als esportistes amb discapacitat intel·lectual que té lloc cada dos anys. Els propers, que seran d’hivern, es celebraran a Àustria en el 2017. Special Olympics és un moviment global que busca una major integració de les persones amb discapacitat intel·lectual dins la societat.

ENHORABONA CAMPIONS!!!!!

SOCAT

3 d’agost 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes