17 ESPORTISTES CATALANS PARTICIPEN EN ELS JOCS MUNDIALS SPECIAL OLYMPICS A LOS ÁNGELES

Un total de 17 esportistes catalans de Special Olympics CatalunyaFederació ACELL seran en els Jocs Mundials Special Olympics que tindran lloc a la ciutat californiana de Los Ángeles del 25 de juliol al 2 d’agost. En total la delegació catalana consta de 15 jugadors amb discapacitat intel·lectual, 2 jugadors unificats i 4 entrenadors i formen part de la delegació espanyola que ha marxat aquest dimarts 21 de juliol cap als EUA.

L’equip d’HANDBOL consta de 12 jugadors de diferents llocs de tot Catalunya: Raimon Cera de Rubí, Francesc Llibre de Sabadell, Adrià Navarro de Cardedeu, Alfonso García, Òscar Rovira i Eduardo Muñoz, l’Arnau López, els germans Jonathan Ribas i Salvador Ribas de Barcelona, completen l’equip català d’handbol entrenat per la sevillana i ex jugadora d’handbol professional, Marga Frade. Ella va portar l’handbol a la Federació ACELL i en va adaptar les normes fa deu anys i participar en uns Jocs Mundials és “el més gran que em pot passar a la meva vida esportiva. I volem tornar amb la medalla d’or”.

Els germans Ribas del club de San Camilo de Barcelona repeteixen experiència internacional molt emocionats i esperen “gaudir molt de la competició i passar-m’ho molt bé amb els meus companys i entrenadores” comenta el Jonathan. El Salvador també recorda la primera participació de la selecció catalana en un torneig internacional a Dinamarca “ens ho vam passar molt bé i em va agradar molt competir amb jugadors d’altres països”. L’Arnau López de Barcelona és el més jove de l’equip i amb 17 anys està encantat de poder formar part de la delegació espanyola i “vaig quedar molt sorprès que el cridessin per anar a Los Ángeles i em fa molta il·lusió”.

En BÀSQUET també hi tindrem al Sergio Igual, Samuel Redó de Barcelona i Ivan Peralvarez de Terrassa, Pepe Benede i Oscar Gonzalez, aquest dos últims com a jugadors unificats. Part de l’equip serà català i s’acabarà de completar amb una selecció de jugadors de Special Olympics Madrid. Un dels trets característics de l’equip de bàsquet és que serà UNIFICAT, és a dir, amb jugadors amb i sense discapacitat. José Miguel Esteller, entrenador català, veu “com un gran repte ser a Los Ángeles i competir amb un equip que no haurà pogut entrenar conjuntament, té un punt de dificultat afegit, però estem molt il·lusionats”.

Els Special Olympics World Games a Los Angeles reuniran a més de 7.000 atletes de 177 països diferents. Els esportistes catalans formen part de la delegació espanyola que estarà formada per 77 esportistes, 22 entrenadors i 4 delegats. Els esportistes, a més de Catalunya, també hi seran presents de 9 Comunitats Autònomes i participaran en 11 esports (handbol, bàdminton, tennis taula, natació, atletisme, bàsquet femení i unificat, futbol 5 i 7, tennis i bocce).

L’Acte Inaugural serà el dia 25 de juliol a les 17h (hora i dia de Los Ángeles. Barcelona està a 9 hores més) amb la desfilada de tots els esportistes, actuacions musicals com la d’Avril Lavigne o Stevie Wonder i amb la presència de personalitats com la primera dama dels EUA, Michelle Obama. Es podrà seguir en streaming a la televisió nord-americana ESPN.

Imatges de BTV

Molta sort !! TOTS SOM CAMPIONS!

Més informació: www.LA2015.org

21 de juliol 2015

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes