Els esportistes de Special Olympics no tenen límits i completen el Triatló de la Vila de Barcelona amb èxit

Una vegada més els esportistes de Special Olympics CatalunyaFederació ACELL van tornar a aconseguir un triple objectiu: participar en una cursa popular com uns atletes més, aconseguir acabar-la amb èxit i, sobretot, gaudir moltíssim!

El Škoda Triathlon Series és el circuit de triatló popular que promou la pràctica de l’esport per a tot tipus de triatletes i el diumenge 19 de juliol va fer parada a la Vila de Barcelona. Per segon any consecutiu, entre els més de 2.000 triatletes inscrits, Special Olympics Catalunya hi va participar amb 5 equips en la prova de sprint per relleus i amb 2 atletes que la van completar de manera individual.

A les 6.45h del matí els esportistes de Special Olympics, els entrenadors, familiars i amics ja estaven la zona del Port Olímpic de Barcelona apunt per deixar les bicicletes i el material al box i organitzar els equips per participar en la prova de sprint per relleus. Els nedadors van ser els primers en entrar en escena. A les 8.15h ja nedaven els 750m per les aigües barcelonines fins a donar pas als ciclistes que havien de fer 20km damunt la bicicleta, i per acabar el triatló els runners van córrer els 5 km restants fins arribar a la meta.

Finalment van ser 5 equips UNIFICATS amb atletes amb i sense discapacitat intel·lectual, un pas més cap a la plena integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual. Tots els temps van ser espectaculars, ja que van completar la cursa en 1h 13 min i, l’últim grup en arribar, ho va fer en menys de 2 hores.

El Josep Maria Espín, Àlex Abad, Francesc Peláez, Jordi Peláez, Francesc Almagro, Roger Vilaseca, Carlos Ortega i el Roman Vigara van ser els esportistes que van apuntar-se a participar un cop més a una cursa popular. Uns autèntics professionals de les proves atlètiques.

A banda de la participació en la prova per relleus, també vam comptar amb dos representants en la modalitat individual per sprint. Tan l’Enric Díaz com el Gerard Miralles van començar i acabar ells sols la cursa. L’Enric amb una marca d’1h 21min és un expert en triatlons i va assegurar que “tot i la calor, aquesta prova ha estat més fàcil que altres, ja que el sol s’ha amagat una bona estona i ens ha deixat fer el triatló més fàcilment”. El Gerard que va córrer acompanyat del seu pare i germà i va acabar molt orgullós en un boníssim temps d’1h 45min.

La participació en curses i proves populars rellevants fa possible un dels nostres objectius que és ​​la millora d’opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual així com una major normalització dins la societat.

Totes les imatges AQUÍ!

19 de juliol 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes