Participant en els Jocs Special Olympics Gibraltar

Una altra sortida internacional dels esportistes de Special Olympics Catalunya- Federació ACELL que és un èxit. Quatre nedadors de l’Escola Esportiva ACELL i l’equip de futbol del CAR de Vic-Sant Tomàs van ser els nostres representants en el 30è Aniversari dels Jocs Special Olympics Gibraltar.

Annie Risso, la presidenta de Special Olympics Gibraltar, va donar la benvinguda a la nostra delegació a l’acte inaugural dels Jocs on el nedador Marc Brull va llegir el jurament de l’esportista en català “Vull guanyar, però sinó ho aconsegueixo, deixeu-me ser valent en l’intent” i Quico Riera va ser l’encarregat de portar la bandera de Special Olympics. Les màximes autoritats de Gibraltar, com el Governador James Benjamin Dutton, també van ser presents en el tret de sortida de la competició esportiva.

Els futbolistes catalans van completar un campionat obtenint una merescuda tercera posició ja que el nivell de la competició era molt alt. El Joan Cunill, el Francesc Riera, el Jaume Vila, l’Anna Molina, el David Martínez, el Joan Francesc Castro, el Joan Manuel Guerrero i l’Aleix Creixants es van esforçar molt per aconseguir el bronze contra les seleccions de Barbate, Algeciras i l’amfitriona Gibraltar.

A més de futbol, els esportistes catalans van participar en natació. Els quatre nedadors Marc Brull, Josep Maria Espín, Enric Díaz i Enric Luquero van fer unes marques increïbles que es van traduir en 5 ors, 3 plates, 1 bronze i una cinquena posició en la competició aquàtica. Però, els altres nedadors de Barbate i Gibraltar amb un alt nivell dins l’aigua van posar molt difícil el triomf dels nostres nedadors.

Però no tot va ser esport. La delegació catalana va tenir la sort de conèixer més Gibraltar de la mà dels companys de Special Olympics Gibraltar que van ser uns guies i amfitrions fantàstics. Es va visitar Saint Michel’s Cave (la cova de Sant Miquel) que va impressionar molt als nostres esportistes per les seves importants formacions minerals; la reserva natural de la Roca de Gibraltar on viuen els famosos macacos; també van fer una volta pels túnels del Gran Setge amb més de 200 anys d’antiguitat; el famós carrer comercial Main Street; les platges, el port i l’Europe Point (Punta d’Europa), el punt més meridional de territori britànic i, en els dies més clars, es pot veure les ciutats de Ceuta i fins i tot Tànger i les muntanyes africanes de Rif.

Els àpats cuinats pels voluntaris gibraltarenys i l’allotjament en un marc paisatgístic immillorable van acabar d’arrodonir un viatge esportiu i cultural perfecte.

Més imatges AQUÍ!

22 de juny 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes