Young Athletes: l’esport per a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 2 a 7 anys

El foment de l’esport entre els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual és un dels objectius de Special Olympics i la Federació ACELL. El programa Young Athletes, Joves Atletes, és un projecte destinat a nens i nenes amb discapacitat intel·lectual de 2 a 7 anys. Es busca fomentar el seu creixement físic i mental mitjançant diferents activitats que inclouen jocs, cançons i activitats pre-esportives adaptades a les seves necessitats.

El Young Athletes és un programa internacional de Special Olympics que es va començar a implantar a Catalunya l’any passat a dues escoles d’educació especial, la de les Aigües de Mataró i la Crespinell de Terrassa.

Els alumnes terrassencs van celebrar la festa de fi de curs on van mostrar  totes les habilitats adquirides durant l’any. El personal especialitzat prepara activitats com llençar una pilota, fer circuits, jugar i interactuar amb els altres nens i nenes, etc. i serveixen per millorar habilitats motores com l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació. El treball continua a casa amb les famílies, ja que la seva implicació en el programa és essencial per seguir avançant i millorant.

De la classe de P3, l’Edgar, el Javi, el Miguel, el Bassem; i el Marc , l’Amina, la Maria Boada, la Jana Amat, la Marina, el Malak, l’Aina i el Marc de les classes de P4 i P5 van cantar, saltar, van passar pels circuits sensitius i per acabar juntament amb els seus familiars i monitors aixecant tots junts el paracaigudes de colors que marcava el fi de festa.

El programa Young Athletes crea consciència i promou la inclusió i acceptació en la societat mitjançant l’activitat física dels més joves. Els nens i nenes amb discapacitat intel·lectual tenen l’oportunitat d’aprendre, créixer i divertir-se gràcies a les seves famílies, mestres, entrenadors, voluntaris i especialistes des de ben petits.

Totes les imatges de la festa a l’Escola Crespinell AQUÍ!

Imatges de Canal Terrassa.

12 de juny 2015

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes