Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el futbol

El FCBarcelona va organitzar el primer Simpòsium Internacional de la Discapacitat i el futbol per tal de reflexionar i debatre sobre la integració de les persones amb discapacitat en l’àmbit esportiu, i en aquest cas, en el món del futbol.

La jornada inaugural va tenir lloc a l’Auditori 1899 del FCBarcelona i Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social del FCB, va donar el tret de sortida a les diferents xerrades i taules rodones d’especialistes en el món de l’esport i de la discapacitat. El president del FCBarcelona, Josep Maria Bartomeu, també va agrair la presència de tots els ponents i públic assistent.

Una de les conferències va ser a càrrec de Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya i responsable de l’Oficina d’Atenció Especialitzada (OAE) del FCBarcelona, que va profunditzar sobre l’esport com a eina d’integració i normalització entre les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot els canvis positius en la societat que hi ha hagut en aquests últims trenta anys envers les persones amb discapacitat intel·lectual. Jordi Durà també va formar part d’una taula rodona en què han participat Pilar Guinovart, directiva de la OAE i els tres membres de la Mesa d’Assessors del FCBarcelona, Enric Morist (Creu Roja), Enric Rovira-Beleta (Fundació Salas) i Toni Closa (Technosite) que va servir per posar en comú les idees que van sorgir en la primera part del Simpòsium.

Entre els diferents ponents van destacar les intervencions dels representants de diferents clubs europeus com de Phil Downs del Manchester United, Kim Dieter Krämer del Bayern de München, Rob Seale del Chelsea i Simone Freling de l’Ajax d’Amsterdam i que van exposar com s’han adaptat els seus estadis per tal de ser accessibles a totes les persones amb diferents discapacitats, així com també quines eines inclusives han desenvolupat.

CAMPUS DE FUTBOL A LA CIUTAT ESPORTIVA JOAN GAMPER

La segona jornada del Simpòsium, la part més esportiva, va tenir lloc el dia següent a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FCBarcelona on es va disputar el Campus de Futbol amb diferents clubs amb esportistes amb discapacitat intel·lectual. Els equips participants van ser el Chelsea F.C, el Werder Bremen, l’Everton F.C, l’Only Friends-Ajax i la Penya Barcelonista Special Barça amb esportistes de Special Olympics CatalunyaACELL. Les jornades van tenir l’objectiu de compartir experiències i inquietuds respecte l’esport i l’accessibilitat de les persones amb discapacitat.

Una sorpresa inesperada va ser la visita dels jugadors del primer equip del FCBarcelona, Gerard Piqué i Javier Mascherano, abans de començar la competició per tal d’animar-los i donar suport en accions esportives com aquestes. Tot l’equip del Barça B amb el seu entrenador, Jordi Vinyals, al capdvant també va voler venir a saludar als nostres campions.

A més, els jugadors participants el dia anterior ja van poder fer-se una fotografia amb els cracks blaugrana i van poder trepitjar la gespa del Camp abans de començar el partit de Lliga contra el Getafe.

Sense cap mena de dubte, dos dies que mai podran borrar de la seva memòria.

Més imatges AQUÍ!

Podeu reviure part de les xerrades del Simpòsium en aquest enllaç: Imatges de Barça TV

 


28 – 29 d’abril 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes