Malgrat de Mar punt de trobada de l’esport adaptat

Malgrat de Mar va ser de nou un punt de trobada de l’esport adaptat. Enguany el Pavelló Municipal Germans Margall va acollir el CAMPIONAT DE CATALUNYA D’HANDBOL i les pistes de la Plaça del Camp de la Figuera van acollir la COPA DE LA GENERALITAT DE PETANCA organitzat per la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Sota un sol espectacular fins a 60 tripletes d’arreu de Catalunya i Andorra van disputar la Copa Generalitat de petanca en diferents nivells i grups. Entre aquests grups hi havia 6 tripletes unificades, és a dir, amb equips formats per a persones amb i sense discapacitat. L’ESPORT UNIFICAT busca ajudar i promoure la relació de respecte, acceptació i companyonia entre tots els participants, i sent així més visible en un equip mix.

La petanca és una de les proves esportives més multitudinàries que es fomenten des de l’ACELL i Special Olympics Catalunya durant l’any i que aglutina a esportistes de més edat pel fet que és un esport amb menys exigència física. Entre els molts de petanquistes hi havia l’Omar Vera i el Pedro Herrera, del Centre Cordada de Barcelona, uns amics que fa més de 35 anys que ho fan tot junts i sobretot l’esport. Riallers però concentrats en la competició, no només es conformen en jugar a petanca sinó que també fan atletisme i futbol. Uns esportistes total!

A més de la petanca, Malgrat de Mar també va poder gaudir del millor handbol adaptat amb el Campionat de Catalunya amb 60 esportistes que van competir en diferents nivells. Per a 14 d’aquests jugadors va ser un campionat molt especial ja que els va servir per entrenar i preparar-se per als SPECIAL OLYMPICS WORLD GAMES DE LOS ÀNGELES que tindran lloc aquest estiu. Alguns d’ells rivals sobre el parquet de la localitat maresmenca però en poc menys de 100 dies emprendran un viatge junts cap a terres nord americanes per viure una experiència única com són uns Jocs Mundials.

A més, els esportistes de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya van voler sumar-se al Dia de l’Activitat Física per tal de reivindicar l’esport com un benefici per a la salut i animar a tothom a practicar esport com fan ells quasi cada dia. Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL amb l’organització de campionats com aquests,  promouen la pràctica esportiva, el lleure i la solidaritat entre i amb les persones amb discapacitat intel·lectual com una via de desenvolupament personal i d’integració a la societat.

Més imatges AQUÍ!

Imatge de portada amb Omar Vera i el Pedro Herrera. 

12 d’abril 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes