“Objectiu aconseguit!” deia el Roman Vigara després de completar la Marató de Barcelona

  • Roman Vigara, el primer atleta amb discapacitat intel·lectual de l’Escola Esportiva ACELL en completar la Marató de Barcelona.

 

“Objectiu aconseguit!” després d’haver corregut els més de 42km de la mítica cursa atlètica pel carrers de Barcelona. Roman Vigara de 42 anys és el primer atleta de l’Escola Esportiva ACELL en participar en la Marató en la seva 37a edició.

El nostre runner amb discapacitat intel·lectual va creuar la línia d’arribada molt content i eufòric. Tot i que no se li notava la fatiga després de 4h 57 min corrent entre els més de 15.000 runners que van començar la cursa, Vigara va acabar cansat però la immensa satisfacció i alegria feien que no se li notés el gran esforç fet.

El Roman s’entrena cada setmana amb els seus companys de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i sempre participen en curses populars com la Mitja Marató, Jean Bouin, la Cursa de la Mercè o la Cursa Popular per la Integració “La Maquinista”.  El fet de prendre part en proves com la Marató de Barcelona promou des d’un punt de vista positiu la integració a la societat de les persones amb discapacitat. Els 21 km completats en la Mitja Marató van servir per donar un argument més als seus entrenadors per creure que el Roman podria acabar la Marató.

L’atletisme és una de les 16 disciplines esportives que impulsen conjuntament Special Olympics Catalunya, el moviment que aplega atletes amb discapacitat intel·lectual  més gran del món, i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

Enhorabona Roman!!!

 15 de març 2015

 

Compartir:

Més publicacions

Xarxes