Rècord absolut de participació en el Campionat de Catalunya de bàsquet celebrat a la localitat de Blanes per a persones amb discapacitat intel·lectual. Més de 60 equips provinents de tot Catalunya i Andorra van competir durant tot el dia a les magnífiques instal·lacions de la Ciutat Esportiva Blanes cedides per l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Per a molts dels esportistes de la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esport per a persones amb discapacitat intel·lectual) i Special Olympics Catalunya no era la primera vegada que participaven de manera oficial en una de les competicions d’esport adaptat que fomentem des de les dues entitats, no obstant hi havia dos clubs que sí que debutaven en les nostres competicions. Un va ser l’Aral Atendis de Sabadell i l’altre U.E.Sant Cugat. David Pascual, l’entrenador de l’equip de Sant Cugat comentava que “per als nostres jugadors és la primera vegada que competeixen oficialment en un Campionat, només havíem jugat un partit amistós. Ens queda molt camí per fer, però estem molt il·lusionats amb l’equip, ells s’ho passen molt bé i de moment és el que compte però també estan molt motivats i volen guanyar.” La cara dels només cinc membres de l’equip era d’esgotament però a la vegada se’ls notava la satisfacció de la feina feta. “No hem pogut fer canvis i tots cinc han hagut de jugar-ho tot, però esperem que molts altres jugadors es vulguin afegir a l’equip en un futur”, afegia l’entrenador.

El bàsquet és una de les disciplines esportives més populars que es fomenten des de la Federació ACELL i Special Olympics. La competició es va dividir en diferents grups segons el nivell de cada equip, i també va incloure proves adaptades per a persones amb una discapacitat intel·lectual severa com les que es disputen en parelles i que estan totalment consolidades dins el campionat.  Aquestes proves on hi ha bots, llançaments i driblings són les més semblants al joc real del bàsquet i tenen l’afegit, a diferència de les proves adaptades individuals, que hi ha el component de la rivalitat perquè tots juguen contra tots. És com si fos una lligueta de bàsquet, però adaptada a les seves necessitats.

El lliurament dels premis va tenir lloc a la Pista Blava de la Ciutat Esportiva Blanes. Després de l’esperat sorteig de diferents obsequis com és ara una bamba del jugador de la NBA, Pau Gasol, es va procedir a l’entrega dels trofeus. Com marca la filosofia de Special Olympics, tots els jugadors i jugadores reben el seu premi, ja que el més important és participar i com diu el nostre lema “Tots som campions!”. Les autoritats presents que van entregar aquests premis van ser: Josep Pujols, representant Territorial de l’Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya; Xavier Marcos, regidor d’Esports, salut i qualitat de vida i joventut de l’Ajuntament de Blanes; Celestino Lillo, regidor Ajuntament de Blanes; Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya; Víctor Fernández, tresorer Federació ACELL; Pere Prat, membre junta ACELL i MªDolors Homs, presidenta d’Aspronis.

Durant tot el diumenge va regnar el bon ambient entre tots els participants i amb una gran animació a la graderia, l’alegria dels jugadors podia més que el cansament i molts d’ells ja preguntaven quina era la propera cita esportiva.

Totes les imatges AQUÍ!

9 de març 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *