Abrines entrenador per un dia d’un equip de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya

L’ambaixador del programa One Team de l’Eurolliga de bàsquet i jugador del FCBarcelona, Àlex Abrines, va poder gaudir d’una tarda de bàsquet amb les noies amb discapacitat intel·lectual de l’equip de l’ACIDH FEM de Barcelona.  Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL i la Fundació del FCBarcelona col·laboren, per segon any consecutiu, amb el projecte One Team d’Euroleague Basketball per tal de fomentar l’esport entre les persones amb risc d’exclusió social.

Les noies de l’ACIDH estaven realment emocionades i satisfetes en poder rebre les instruccions d’un jugador professional com l’Àlex Abrines, “tenim molta sort de poder aprendre d’ell!”, comentaven les joves jugadores.  Abrines els va poder ensenyar què és el treball en equip, com confiar i gaudir de l’èxit col·lectiu a partir del creixement personal, afavorir la participació i treballar les habilitats de lideratge dins un equip. Tal com ha comentat el jugador mallorquí “Sense la feina d’equip és impossible aconseguir els nostres objectius”. Per exemple, un dels exercicis ha consistit en un partidet que, a més de que les cistelles podien valer 2 o 3 punts, també contaven els passes previs a fer la cistella. D’aquesta manera, el conjunt que ha jugat més en equip s’ha endut més puntuació.

L’entrenament a les pistes del CEM Mundet forma part de les accions dins el projecte One Team, el programa de Responsabilitat Social Corporativa d’Euroleague Basketball per tal de millorar la integració social de grups amb risc d’exclusió social, com poden ser les persones amb discapacitat intel·lectual, mitjançant l’esport.  Enguany, a més de l’equip de l’ACIDH FEM, hi ha dos centres més que participen en el programa One Team com són el Santo Tomàs Pardo-Car de Vic i l’E.E.E Llar de Sant Josep de Lleida.

En aquesta ocasió hi va assistir Enric Roca, patró de la Fundació del FC Barcelona, Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, Joan Lluís Monteys , vicepresident de la Federació ACELL, Víctor Fernández i Pere Prat, tresorer i membre de la junta de la Federació ACELL, respectivament.

Programa Connexió de BTV

Notícies BTV

Compartir:

Més publicacions

Xarxes