Quatre atletes amb discapacitat intel·lectual van ser a la línia de sortida entre els 15.000 inscrits a la 25a edició de la Mitja Marató de Barcelona.

Els germans Jordi i Francesc Peláez, amb 1h i 37min i 1h i 49min respectivamenti Roman Vigara van poder completar els 21km pels carrers de la capital catalana. “No podem estar més contents i satisfets. Poder participar en curses així ens motiva moltíssim!”, comentava Jordi Peláez.  I el seu germà Francesc afegia: “ha sigut espectacular i ens ha encantat tornar a sentir-nos uns corredors professionals, ja que ens esforcem moltíssim per estar en forma.”

Roman Vigara, que era la segona vegada que corria la Mitja, va completar amb un temps 2:04 hores tota la cursa i deia que “no estic gens cansat, em sento amb molts ànims i amb ganes de córrer la Marató de Barcelona, crec que puc fer una bona cursa.” La motivació d’aquest atleta de 42 anys és incansable, s’entrena específicament per a la gran Marató. A Roman li agraden les curses de 10km, on se sent més còmode, però té il·lusió per poder completar els  42,195 Km de la mítica cursa.

Roger Devesa, lesionat, només va poder venir a animar als seus companys a la Mitja Marató, i Francesc Almagro va poder córrer els 7 primers quilòmetres ja que també es va ressentir d’una lesió. Però la seva gran motivació era poder estar amb els seus amics i poder participar d’aquesta gran cursa.  “No vinc a fer cap marca, només vinc a participar perquè m’agrada molt córrer.”

El que més agrada als nostres atletes de participar en proves populars és que se senten com uns corredors més sense cap distinció ni preferència. El fet que els esportistes de Special Olympics – ACELL puguin prendre part en proves com la Mitja Marató de Barcelona promou des d’un punt de vista positiu la integració a la societat de les persones amb discapacitat. L’esport entès com una eina d’inclusió.

Durant tot l’any, els 5 runners de la Federació ACELLSpecial Olympics Catalunya, juntament amb altres companys i companyes participen en altres competicions de la ciutat com la Jean Bouin, la Cursa de la Mercè o la Cursa Popular per la Integració “La Maquinista”.

L’atletisme és una de les 16 disciplines esportives que impulsen conjuntament Special Olympics Catalunya, el moviment que aplega atletes amb discapacitat intel·lectual  més gran del món, i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

 Totes les imatges AQUÍ!

15 de febrer 2015

Una resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *