“Per fi he trobat el meu lloc, avui és un gran dia” , en el Campionat de Catalunya de natació a Sabadell

  • Aquestes són paraules del nedador Edgar Barberà de 9 anys quan per primera vegada va participar en el Campionat de Catalunya de natació de Special Olympics-ACELL.

 

La Federació ACELL i Special Olympics Catalunya durant l’any fomenten 16 disciplines esportives per a persones amb discapacitat intel·lectual. Un d’aquests esports, i un dels més multitudinaris, és la natació. El passat diumenge 25 de gener, la piscina de Can Llong del CN Sabadell en va ser testimoni, ja que més de 350 esportistes es van tirar a l’aigua per participar en el XXXIV Campionat de Catalunya, organitzat amb la col.laboració de la Federació Catalana de Natació.

Tot i el fred exterior, dins la piscina els nostres esportistes s’hi van trobar d’allò més bé. Els primers a competir van ser els nedadors de crol, una de les proves més populars, seguida de braça, esquena, papallona en diferents distàncies de 25m, 50m, 100m i relleus 4x25m.  S’enfaden, riuen i fins i tot ploren, per a tots ells és una jornada de competició al més alt nivell però, sobretot, és un dia per estar amb els amics i amigues.

Per a l’Edgar Barberà encara va ser un dia més especial. Amb només 9 anys (al febrer ja en farà 10) i amb poques setmanes d’entrenament amb l’Escola Esportiva ACELL de Barcelona, va competir per primera vegada en un campionat de Special Olympics Catalunya-ACELL i en diferents disciplines. La família de l’Edgar no va poder amagar el seu nerviosisme davant d’aquesta cita tan important per al jove nedador però, a la vegada, no podien sentir-se més orgullosos d’ell. La seva mare va comentar que va ser una sort poder trobar un grup de companys i amics i poder entrenar cada setmana dins l’aigua, i que després de buscar i buscar per fi van poder trobar un lloc on l’Edgar s’hi sentís realment a gust. A l’hora del lliurament de les medalles els ulls del nedador de Santa Coloma buscaven a la família i amb un somriure d’orella a orella els hi mostrava orgullós, fruit del seu gran esforç.

Les quatre províncies catalanes hi van estar representades per diferents clubs i entitats: Acudam de Mollerussa, Àngel Apasa d’Amposta, Aprodisca de Montblanc, Ass.Esp.Catalonia de Ripollet, Aspadi de Cerdanyola del Vallès, Ass.Sant Tomàs-Club Car de Vic, Baix Camp de Reus, C.E. Fem de Mataró, C.E. Ziga Zaga de Valls, C. Esp.Alba de Tàrrega i Reus, C.Esp. Garbí de El Vendrell, C.Esp.Solc de Tarragona, els amfitrions del CNSabadell-AvantCipo, C.Esp. La Magarola de El Prat de Llobregat, Club Pingüí de Terrassa, l’Escola Esportiva Acell, CPNS Montserrat de Caldes de Malavella, Finestrelles d’Esplugues de Llobregat, Fundació Estela de Tarragona, Fundació Marpi de Pineda de Mar, INEFC de Lleida, Junts en Acció de Sant Pere de Ribes, Montserrat Montero de Granollers, Rosella de Castellví de Rosanes, Asproseat, I.S.Icària, Taiga i TEB de Barcelona. A més, també hi van competir els esportistes de Special Olympics Andorra i del Club Adaponda de Castelló.

Els nostres esportistes van rebre les medalles de la mà de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; de la directora dels serveis territorials de Barcelona de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Carme Canela; del vicepresident del CNSabadell, Rosend Abella; del president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix i el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà.

La missió tant d’ACELL com de Special Olympics Catalunya és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies mitjançant la pràctica de l’esport i d’activitats de lleure.

Totes les imatges AQUÍ!

Reportatge previ al Campionat a La Xarxa Ràdio amb entrevistes a l’esportista Marc Brull, a Àlex Angosto (gerent Federació ACELL i l’entrenador Gaspar Vilalta)

 25 de gener 2015

Compartir:

Més publicacions

Xarxes