La Marxa Special Olympics cobreix una nova etapa a favor de la discapacitat intel•lectual

Prop de 500 persones han estat a la Plaça Maria Cristina de Barcelona a l’inici de la 17a Marxa Special Olympics organitzada per Special Olympics Catalunya, la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual) i la Fundació del FC Barcelona.

La Marxa Special Olympics, un clàssic d’aquesta època nadalenca, és una caminada popular i festiva que vol donar veu a les persones amb discapacitat intel·lectual i mostrar les dificultats en què es troben en el seu dia a dia. Amb el lema, TOTS JUNTS SOM IMPARABLES, es reclama una major inclusió a la societat de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport.

L’atleta Reyes Estévez ha estat el convidat d’honor d’una Marxa que, en un ambient festiu i familiar, ha caminat per fer costat a les persones amb discapacitat intel·lectual. La capçalera de la manifestació s’ha dirigit al Palau Blaugrana per al lliurament de la Sisena Edició dels Premis Nacionals Special Olympics travessant l’avinguda Diagonal de Barcelona i sent saludada pels clàxons dels conductors.

El president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, Gerard Esteva, president de la UFEC, Irma Rognoni, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Santi Siquier, representant territorial de l’Esport a Barcelona, Josep Oliva, diputat delegat de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, directora general de l’ICASS i  Jordi Cardoner, el vicepresident del FC Barcelona, han estat les principals personalitats que han lluït la pancarta reivindicativa en un dia molt especial per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Tots duien el llacet taronja a la solapa, símbol de la campanya que lluita per la plena integració en la societat d’aquest col·lectiu. No han estat sols. Mig miler de persones ha seguit la caminada seguint el ritme de la batucada que obria la Marxa 2014. Entre ells, ha destacat com no podia ser d’una altra manera una nodrida representació del Voluntariat de l’Obra Social de La Caixa que no ha volgut deixar passar aquesta ocasió de ser, un cop més, al costat del nostre col·lectiu.

El Palau Blaugrana s’ha vestit de gala per rebre els guardonats. I és que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL han volgut distingir aquelles persones, entitats o institucions que més s’han significat per ajudar el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

Els Premis Nacionals Special Olympics d’enguany són:

Premi d’Honor: DAVID MONER, ex president de la UFEC. El veterà dirigent s’ha emocionat en rebre aquest guardó que l’ha reconegut per la seva lluita per integrar els esportistes amb discapacitat intel·lectual dins de les federacions catalanes durant 17 anys.

Premi al Valor Esportiu Individual: JORDI I FRANCESC PELÁEZ, esportistes de Special Olympics Catalunya-ACELL. Aquests bessons de Sabadell, que compaginen la seva feina com a jardiners amb els entrenaments d’atletisme i natació, són un exemple pel seu esforç i la seva autosuperació. Gaudeixen d’un currículum esportiu envejable.

Premi al Valor Esportiu Col·lectiu: CLUB ESPORTIU ACUDAM de Mollerussa (Lleida). Es destaca aquesta entitat del Pla d’Urgell pionera en la lluita per la integració que, des de l’any 1975, treballa per oferir un programa esportiu a la mida dels atletes amb discapacitat intel·lectual.

Premi al Compromís Solidari: CLUB BÀSQUET LLUÏSOS DE GRÀCIA. L’entitat gracienca ha signat un conveni amb l’ACIDH que permet integrar tres equips de bàsquet (un masculí i dos femenins) en el planter dels 22 equips.

Premi a la Responsabilitat Social Empresarial: FUNDACIÓ AGBAR. L’èxit dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 no s’hauria pogut entendre sense el suport d’aquesta entitat col·laboradora que va apostar, des de bon començament, per acompanyar la Torxa.

Premi al Mèrit Social (nou premi): ciutats de BARCELONA i CALELLA. Les dues seus dels Jocs Special Olympics de 2014 s’han bolcat amb els valors que representen els esportistes de Special Olympics i se’ls han fet seus apostant per la inclusió i la integració del col·lectiu.

Per cloure l’acte, i en els seus parlaments, el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, ha destacat la importància d’un acte com el d’aquest dissabte que, al llarg de la història, ha estat capaç de distingir personalitats com Joan Antoni Samaranch, Pasqual Maragall o Josep Lluis Vilaseca. Per la seva banda, Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, ha volgut reivindicar el dret d’igualat de les persones amb discapacitat intel·lectual i ha assenyalat que “ells són capaços de fer tot allò que es proposen”.

Totes les imatges AQUÍ!

Premiats Special Olympics

 20 de desembre 2014

Compartir:

Més publicacions

Xarxes