Un any més els nostres atletes participen en la mítica cursa Jean Bouin

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual) s’han sumat a la 91a edició de la cursa Jean Bouin, que s’ha celebrat a Barcelona. Entre els 15.000 runners inscrits, hi ha participat els 26 esportistes amb discapacitat intel·lectual, que després dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014, encara estaven més motivats per seguir demostrant el que són capaços d’aconseguir.

Un grup de 10 atletes ha competit en les proves Open de 10km i 5 km, fent d’aquesta prova un pas més d’integració i normalització del nostre col·lectiu a la societat donant als nostres esportistes més visibilitat. El caire popular de la mítica cursa és que més motiva als nostres corredors, com Francesc Peláez, “El que més ens agrada de la Jean Bouin és que podem ser un corredor més, i ens veiem capaços de competir al màxim per fer una bona marca”.

Però a més a més de la participació en la prova popular, també hem estat a la prova Special Adaptada amb 17 esportistes. L’alegria màxima dels nostres esportistes i públic assistent ha estat quan l’Artur Morte, un esportista amb Cromosoma X Fràgil, ha creuat la línia de meta. L’Artur ha aconseguit recórrer els 1.025m de circuit, animat i escortat pels seus companys de Special Olympics-ACELL. Els seus ulls reflectien l’enorme alegria d’haver aconseguit el seu objectiu.

Tots els nostres campions que han competit a la cursa són: Enric Bru, Andreu Curcoll, Marc Guibernau, Xavier Hernández, Jordi Duaso, Jordi Guibernau, Genís, Aberto Luzzatti, Moisés Moreno, Artur Morte, Marc Pérez, Sílvia Ramírez, Àlvar Rosselló, Francesc Samper, Joan Vidal, Roger Vilaseca, Gerard Miralles, Juan Almagro, Kilian Vera, Francesc Almagro, Roger Devesa, Eduardo Muñoz, Francesc Peláez, Jordi Peláez, Román Vigara i Sergio Igual.

L’esport els transmet valors; fomenta la participació, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats; millora la salut i la qualitat de vida i els ajuda en la seva autoestima i autonomia, entre altres beneficis. La pràctica esportiva és entesa per Special Olympics i la Federació ACELL com a una eina fonamental per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

BTV ens va venir a visitar! En aquest enllaç podeu veure les imatges!

TOTES LES FOTOGRAFIES AQUÍ!

23 de novembre 2014

Compartir:

Més publicacions

Xarxes