Els jugadors del primer equip del FCBarcelona de bàsquet Boštjan Nachbar i Àlex Abrines, ambaixador del programa One Team de l’Eurolliga, van fer un clínic amb els jugadors amb discapacitat intel·lectual de Special Olympics Catalunya i de la Federació ACELL a les instal·lacions del CEM Mundet. Una quinzena de jugadors del club ACIDH FEM de Barcelona van compartir la sessió amb els membres de la fundació de Boštjan Nachbar, Life is Basketball, que han vingut a passar uns dies a la capital catalana i a conèixer noves experiències.

Els dos jugadors s’ho van passar d’allò més bé compartint una bona estona amb la trentena de nois i noies amb discapacitat intel·lectual que van estar molt atents a les indicacions i als exercicis presentats per Abrines i Nachbar. Els dos blaugrana van estar encantats de passar “un dia diferent” ajudant jovent “amb risc d’exclusió social”.

Els nois van realitzar diferents circuits amb bot, van treballar les passades, el sentiment d’equip i les entrades a cistella. El moment culminant va ser un partidet en el qual els esportistes amb discapacitat intel·lectual es van poder sentir com autèntiques estrelles del bàsquet jugant de la mà de dos cracks com Abrines i Nachbar. Els dos blaugrana no van perdre el somriure en cap moment.

En acabar, Àlex Abrines, va celebrar que tant ell com els nois “ens ho hem passat d’allò més bé” i ha subratllat que accions com aquestes amb Special Olympics i la Federació ACELL “serveixen per tornar a aquests nois l’estima que ens donen”. El jugador del Barça és conscient que “jo i Nachbar sabem que es fixen en nosaltres i la nostra obligació és ser un referent per a ells”.

Boštjan Nachbar, per la seva banda, es va mostrar “encantat” amb l’experiència. Va recordar que la seva fundació treballa a Eslovènia per incloure en la societat “persones amb risc d’exclusió” i va voler fer evident “l’agraïment dels nois eslovens que han pogut conèixer una ciutat tan bonica com Barcelona, sortir del seu país, anar al Palau a veure el matx de l’Eurolliga contra el Panathinaikòs i, per a molts, pujar per primer cop a la seva vida en un avió”.

One Team és el programa de Responsabilitat Social Corporativa d’Euroleague Basketball per tal de millorar la integració social de grups amb risc d’exclusió social, com poden ser les persones amb discapacitat intel·lectual, mitjançant l’esport. Els tres equips, pertanyents a Special Olympics Catalunya i Federació ACELL, que durant sis mesos formaran part d’aquest projecte són: Santo Tomàs Pardo-Car de Vic, ACIDH FEM de Barcelona i l’E.E.E Llar de Sant Josep de Lleida.

Al clínic hi va assistir, Lola Bou (Fundació del FC Barcelona), Isabel Gultresa (Responsabilitat Social Corporativa d’Euroleague Basketball), Maja Velikajne (Responsable de la fundació Life is Basketball), Joan Lluís Monteys (Vicepresident de la Federació ACELL) i Jordi Durà (President de Special Olympics Catalunya).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *