Els Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014!

 

Del 30 d’octubre al 2 de novembre Barcelona i Calella van ser olímpiques. Els X Jocs Special Olympics van unir a més de 1.600 esportistes amb discapacitat intel·lectual per celebrar uns jocs excel·lents!

2 Seus: Barcelona i Calella.

10 ciutats torxa: Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lloret de Mar, Barcelona i Calella.

12 Disciplines esportives: bàsquet, vela i tennis a Barcelona; tennis taula, bàdminton, handbol, futbol sala, hoquei interior, natació, gimnàstica, petanca i atletisme.

17 Delegacions estrangeres: Àustria, Itàlia, Hongria, Mònaco, Andorra, Dinamarca, Països Baixos, el Marroc, l’Índia, Gran Bretanya, Suïssa, Etiòpia, Equador, Xile, Argentina, Gibraltar i Israel.

6 Comunitats Autònomes: Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Aragó.

600 voluntaris: l’Ànima dels Jocs!

Acte Inaugural al Pavelló de la Mar Bella de Barcelona

El dia 30 d’octubre es va donar el tret de sortida als Jocs Special Olympics amb una cerimònia molt emotiva de la mà de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini al Pavelló de la Mar Bella de Barcelona. Els més de 1.600 atletes procedents de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’una vintena de països van desfilar per la pista representant les seves banderes enmig d’una gran ovació. I és que la tradicional desfilada va ser un moment clau de la cerimònia inaugural.

Un instant que quedarà gravat a les retines dels esportistes i de les seves famílies. Uns instants més tard, totes les mirades es van concentrar en el peveter. El darrer relleu de la flama del Canigó va ser per l’excapità del FC Barcelona, Carles Puyol, que després de recórrer les deu ciutats catalanes (Figueres, Girona, Igualada, Lleida, Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lloret de Mar, Barcelona i Calella) va encendre el peveter. La cerimònia inaugural, va ser retransmesa en directe per Televisió de Catalunya a través del seu canal Esports3, va comptar amb diferents actuacions musicals, entre les quals han destacat les intervencions de Txell Sust i del cor Geriona i diferents propostes animades com les cheerleaders del FC Barcelona o acròbates aeris. Marta Bayarri i Christian, amb discapacitat intel·lectual, va ser els presentadors de la gala.

Els parlaments institucionals van anar a càrrec del president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix; del president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà; de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Si voleu tornar a veure l’acte inaugural, aquí teniu l’enllaç!

Esport i medalles a Calella i Barcelona

Tots Som Campions! És el lema dels esportistes de Special Olympics Catalunya i és justament per aquest motiu que tots reben la seva medalla, perquè el que és realment important és participar. Els Jocs Special Olympics van reunir a Barcelona i Calella 12 disciplines diferents. A Barcelona es van disputar les competicions de vela, tennis i bàsquet. A la ciutat maresmenca es van disputar la resta de modalitats: hoquei, tennis taula, natació, atletisme, handbol, bàdminton, petanca, gimnàstica i futbol sala. Tots els esportistes van mostrar un alt nivell de competició i van mostrar tot l’esforç dels entrenaments que van portar a terme per arribar a aquesta cita tan important.

Clínic NBA

El Centre Esportiu Mundet de Barcelona va acollir un espectacular clínic amb el jugador NBA, Vladimir Radmanovic, campió del món amb Sèrbia el 2002 i exjugador de franquícies com els Lakers o els Bulls, que va compartir somriures amb més d’un centenar d’esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Village

El Village, de nou, va tornar a ser el centre dels Jocs, on tots som el mateix equip! Actuacions musicals, tallers de màscares, futbolins gegants, sessions de Zumba, vídeojocs, etc. van encantar a tots els visitants que van passar durant tot el cap de setmana pel Passeig Manuel Puigvert. A més, també va ser al Village on va tenir lloc un dels moments més esperats per als nostres atletes, com és la festa de l’esportista. Música, ball i el bon ambient van regnar en una nit de gran diversió i somriures.

Cloenda dels Jocs Special Olympics 2014 a Calella

Els tres dies de competició esportiva es van tancar amb una cerimònia de cloenda molt especial a l’escenari del Village. Un acte en el qual van participar la consellera de Benestar i Família de Generalitat de Catalunya, Neus Munté, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i els presidents de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix i de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà.

Dalt de l’escenari del Village es van concentrar tots els bons records d’aquests magnífics Jocs. La bandera dels Jocs Special Olympics es va plegar i es va guardar amb tot el protocol que requereix un esdeveniment d’aquesta magnitud. Txell Sust, Mònica Green i Jofre Bardagí van aixecar el Village de Calella interpretant “un instant en el temps”.

Els atletes i les delegacions internacionals van ballar al ritme de la cançó. El peveter, abans d’apagar-se, van deixar un regal: una petita flama del Canigó que es va lliurar a Candini en un fanalet. En els seus parlaments, el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, va voler animar als participants vinguts de tots els racons del món “a ensenyar les seves medalles aconseguides a Barcelona i Calella als seus alcaldes”.

Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, va recordar anècdotes dels tres dies viscuts i va subratllar que “ningú ens podrà treure el que hem viscut a les dues seus”. Per la seva banda, Neus Munté, consellera de Benestar i Família de la Generalitat va afirmar que “a Catalunya som imparables quan ens proposem fer coses” i va qualificar “d’exemple per a tots” l’esforç dels atletes amb discapacitat intel·lectual. Finalment, una emocionada Montse Candini no va poder aguantar-se les llàgrimes mentre explicava en un pleníssim Passeig Manuel Puigvert de Calella que “els Jocs Special Olympics han estat la millor experiència que he tingut des que sóc alcaldessa” i va prometre que “hi haurà un abans i un després” un cop acollida la cita amb els esportistes amb discapacitat intel·lectual.

Voleu veure l’acte de cloenda? Calella TV ens ha passat l’enllaç!  AQUÍ!

TOTES LES IMATGES AQUÍ!

 “Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo; deixeu-me ser valent en l’intent”.

Jurament de l’atleta Special Olympics.

 

 Moltes gràcies a tothom per fer-ho possible! ¡Muchas gracias! Tak! Danke! Köszönöm! Dhanyavad! Merci! Grazie! Dank u wel! Shukran! תודה! Thank you!

#JocsSpecial14

www.JocsSpecial.cat

Compartir:

Més publicacions

Xarxes