El Born Centre Cultural es va vestir de gala, el passat 16 d’octubre, per presentar els Jocs Special Olympics que, enguany, se celebraran del 30 d’octubre al 2 de novembre a Barcelona i Calella. L’acte, que va tenir com a pregoner de luxe el periodista Pere Escobar, va servir per donar el tret de sortida a la cita més important, a nivell social i esportiu, que es fa a casa nostra per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Els prop de 1.600 esportistes que prendran part en les diferents competicions van rebre una empenta molt especial: els jugadors del FC Barcelona Gerard Piqué i Luis Suárez i la capitana de l’equip de natació sincronitzada, Ona Carbonell,  van voler estar al seu costat protagonitzant uns espots publicitaris en els quals es fa una reflexió sobre els valors que encarnen els atletes amb discapacitat intel·lectual.

Els prop de 200 convidats, entre els quals hi havia la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, i el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, van poder ser testimonis de la campanya de comunicació de la cita. Sota la batuta de la prestigiosa agència de publicitat Ogilvy&Mather s’ha pensat en un  anunci en el qual pren importància la veu, la reflexió i l’emoció. L’auditori ha quedat impactat amb el testimoni de l’Aurora Ruiz, la mare del Kilian Vera (un esportista amb discapacitat intel·lectual que fa parella amb Luis Suárez) en el qual explica, en primera persona i sense amagar-se, el què significa per a ella i la seva família tenir un esportista amb altres capacitats.

De fet, en la campanya, s’ha volgut pensar en els pares. Pere Escobar, el pregoner de la desena edició dels Jocs Special Olympics, ha volgut subratllar el paper dels pares i mares dels esportistes amb discapacitat tot lloant els valors i el coratge que injecten en els seus fills. L’Aurora Ruiz, la mare del Kilian, ha rebut la primera medalla d’or dels Jocs Special Olympics de Barcelona i Calella.

Parlaments

Maite Fandos, quarta tinenta d’alcalde de Barcelona, va voler celebrar que Barcelona estigui “un cop més” al costat dels atletes amb discapacitat intel·lectual recordant que “aquests moments fan que tot el potencial de Barcelona prengui tot el seu sentit”. Per la seva banda, Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, va destacar que, per a la ciutat maresmenca, és “una obligació moral” acollir aquest esdeveniment que té “tota l’ànima” i ha animat a aprendre “de l’esforç dels atletes”.

Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, va apostar per recalcar la “valentia” de les famílies i va recordar la importància que té per als atletes amb discapacitat intel·lectual “la pràctica de l’esport els aporta beneficis essencials com ara l’autoestima, la superació o la lluita diària”. En el mateix sentit s’ha expressat Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, fent memòria de la llarga tradició que té “Catalunya a l’hora de construir un edifici en el qual la gent amb discapacitat intel·lectual” s’hi “senti emparada” i va pregar que “se segueixi donant suport a les persones amb discapacitat intel·lectual” .

Els Jocs arrencaran el proper dijous 30 d’octubre al pavelló de la Mar Bella de Barcelona amb una cerimònia inaugural que serà emesa, en directe, per Televisió de Catalunya, a través del seu canal Esports3. Allà s’encendrà el peveter. La flama olímpica, que vindrà expressament del Canigó, haurà recorregut deu ciutats molt vinculades al moviment Special Olympics. El foc comença el seu periple a Figueres (dilluns 20 d’octubre) per acabar a Calella (el dia 29). De la ciutat empordanesa anirà a Girona (dimarts 21 d’octubre), Igualada (dimecres 22 d’octubre), Lleida (dimecres 22 d’octubre), Reus, Tarragona, Vilanova i la Geltrú (26 d’octubre), Lloret (27 d’octubre) i Barcelona (28 d’octubre).

Esports i seus dels Jocs Special Olympics

A l’esdeveniment hi va assistir una nodrida representació de cònsuls de la vintena de països que assistiran als Jocs Special Olympics de Barcelona i Calella. Tots ells van rebre un obsequi per part de l’organització (el drac NUC) i van escoltar atentament les explicacions del director dels Jocs, Àlex Angosto. En la seva intervenció, Angosto va recordar que els esportistes provinents de Catalunya, resta de l’Estat (Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, l’Aragó, Castella i Lleó o Múrcia) i de països com Suïssa, Mònaco, Itàlia, Gibraltar, Andorra, Dinamarca, Israel, Àustria, Gran Bretanya, la Índia, Etiòpia, el Marroc, Hongria, Països Baixos, l’Equador, Xile, Argentina i el Perú prendran part en 12 disciplines esportives.

A la seu de Barcelona es faran les competicions de vela, bàsquet i tennis mentre que a Calella es disputaran les nou restants: natació, atletisme, handbol, futbol sala, gimnàstica, tennis taula, bàdminton, petanca i hoquei interior.

Voluntaris

Els Jocs Special Olympics no es podrien entendre sense la feina d’un cos de voluntariat de més de 500 persones. Ells seran els encarregats d’aconseguir que els somnis dels atletes amb discapacitat intel·lectual esdevinguin una realitat.

TOTA LA INFORMACIÓ DELS #JOCSSPECIAL14  A : www.JocsSpecial.cat

[embedvideo id=”109131070″ website=”vimeo”]

[embedvideo id=”109130883″ website=”vimeo”]

[embedvideo id=”109130363″ website=”vimeo”]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *