Un pas més cap a la integració: Cursa de la Mercè, Travessia del Port i Triatló de Gavà

El passat diumenge 28 de setembre va ser un dia molt mogut per als esportistes de Special Olympics CatalunyaACELL. Es van repartir entre tres grans proves populars: La Cursa de la Mercè i la Travessia del Port a Barcelona, i el Triatló de Gavà.

A la 36a edició de la CURSA DE LA MERCÈ hi va haver una nombrosa representació d’atletes amb discapacitat intel·lectual. Un total de 35 atletes van participar en la prova adaptada de 2 km de distància, que va recòrrer diversos carrers del barri de Sant Antoni fins a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. A més, 8 runners van completar, amb una mitjana d’una hora de temps, la cursa de 10km que també va tenir lloc pels carrers més emblemàtics de la capital catalana. La majoria dels corredors van completar els 10km en menys d’una hora mentre que els 2 km de la prova adaptada la van poder finalitzar amb uns temps entre els 20 i els 60 minuts, tots ells uns campions!

Un altre punt de gran interès esportiu va ser al Port de Barcelona amb la ja popular TRAVESSIA DEL PORT en la seva 87a edició, organitzada un any més pel Club Natació Atlètic Barceloneta. Els nostres nedadors van completar els 400 m fins a arribar al Portal de la Pau amb uns temps excel·lents: Miquel Vamaña (5:19 min); Carlos Ortega (5:52min); Marc Brull (5:55min); Roger Vilaseca (6:03min); Àlex Abad (6:15min); José Mª Espin (7:07min) i Jordi Largo (10:30 min).

Per acabar d’arrodonir la jornada esportiva, tres atletes de Special Olympics Catalunya- ACELL van participar en el TRIATHLON SERIES DE GAVÀ. Un equip format per esportistes amb discapacitat intel·lectual, els germans Jordi i Francesc Peláez, i un atleta popular, va competir en la prova de sprint per relleus, és a dir, 750 metres nedant, 19km amb bicicleta i 5km, amb un gran temps de 1h24 min i quedant en la setena posició de la classificació general. A més, de manera individual, el nostre triatleta Enric Díaz, va completar la prova de sprint amb 1h 57 min, també un excel·lent temps!

Per a Special Olympics i la Federació ACELL la participació en curses i proves populars rellevants fa possible un dels nostres objectius que és ​​la millora d’opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual així com una major normalització dins la societat.

 

Fotografies de la Travessia del Port AQUÍ.

Fotografies del Triathlon Series de Gavà AQUÍ.

Les imatges de la Cursa de la Mercè, en breu!

Compartir:

Més publicacions

Xarxes