La selecció catalana guanya per cinquè any consecutiu el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol

Un any més, coincidint amb les festes de la Mercè, va tenir lloc el 5è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol sala organitzat per Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual). Els equips participants van ser Special Olympics França, Special Olympics Balears, Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya i la Selecció de Catalunya.

Les pistes del Centre Esportiu Mundet de Barcelona van acollir durant tot el cap de setmana els 35 jugadors amb discapacitat intel·lectual. Tots ells han demostrat un alt nivell de joc, on la selecció catalana s’ha endut el triomf per cinquè any consecutiu. El guardó al millor jugador ha estat per al balear Miguel Ángel Rico, el millor porter el jugador de Catalunya, Àngel Izquierdo i el premi al Fair Play per l’equip Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya.

La selecció catalana va comptar en aquesta edició amb jugadors que era el primer cop que anaven convocats o que jugaven la seva primera competició internacional. Per al José Díaz, tot i estar molt nerviós abans dels partits, “és una oportunitat increïble i una experiència enriquidora poder participar en una competició així, on pots fer intercanvi cultural amb les altres delegacions i conèixer a molta gent. Un privilegi poder ser aquí.”

L’últim dia de competició es van diputar els partits finals i es van lliurar els premis amb la presència de Gabi Arranz, director de promoció i esdeveniments esportius a l’Ajuntament de Barcelona; Jordi González, president de la Federació de Barcelona de Penyes del FCBarcelona; Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya; Joan Lluís Monteys i Albert Font, membres de la junta d’ACELL i Special Olympics Catalunya, respectivament.

Una vegada finalitzada la competició esportiva, la regidora de l’àrea de Qualitat de vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Irma Rognoni, va rebre a les delegacions participants al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. La regidora va destacar que “és un orgull per a la ciutat de Barcelona comptar amb un trofeu tan especial com aquest, que dóna acollida a tots els esportistes.”

Els màxims representats de les entitats organitzadores, Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL, i Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, van apuntar la importància de fer d’aquest trofeu un referent del futbol adaptat de la ciutat de Barcelona i consolidar-lo a nivell internacional.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona a més d’esport, també és passar-ho bé, estar amb els companys, conèixer la ciutat de Barcelona, entre molts altres beneficis socials i de salut dels nostres esportistes. Una de les activitats programades va ser la visita al Camp Nou Experience, el museu del FCBarcelona. Gràcies al conveni que Special Olympics Catalunya té amb la Fundació del FCBarcelona, les delegacions van poder visitar els vestidors, la zona de premsa, trepitjar la gespa del Camp Nou amb molta emoció, ja que per a molts d’ells era el primer cop que tenien l’oportunitat de visitar-lo.

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona és una excel·lent oportunitat perquè els esportistes amb discapacitat intel·lectual puguin gaudir de l’esport amb altres jugadors de diferents nacionalitats i poder viure un cap de setmana d’oci i esport únic.

Classificació:

 1r .- Special Olympics Catalunya

2n.- Special Olympics França

3r.- Special Olympics Balears

4rt.- Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya

Millor jugador: Miguel Ángel Rico de S.O Balears

Millor porter: Àngel Izquierdo

Fair Play: Polisportiva Olimpia Onlus de Sardenya

 

Totes les imatges al nostre Flickr

Compartir:

Més publicacions

Xarxes