Els Jocs Special Olympics Barcelona-Calella escalfen motors

“Vull guanyar, però si no ho aconsegueixo; deixeu-me ser valent en l’intent”. El jurament de l’atleta ha sonat amb força, aquest dilluns al matí, per donar el tret de sortida als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 que han començat a caminar amb la mirada i les il·lusions posades en l’esdeveniment esportiu i social més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Uns esportistes que s’aplegaran, del 30 d’octubre al 2 de novembre, a les ciutats de Barcelona i Calella per disputar 12 modalitats esportives diferents. Més de 1.350 atletes de Catalunya, la resta de l’Estat i de diferents delegacions estrangeres ja tenen aquestes dates marcades en vermell en les seves agendes.

El somni per a molts atletes ha arrencat sota l’atenta mirada del secretari de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà i el president de la Federació ACELL, Francesc Martínez de Foix, Josep Salom, diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Antoni Guinó, diputat de la Diputació de Girona i Gerard Esteva, flamant president de la UFEC, entre altres autoritats que han volgut ser al costat dels nostres atletes en un dia assenyalat.

Tots ells han assistit a un instant especialment significatiu: s’ha revelat el logo dels Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014. Es tracta d’un disseny de la prestigiosa agència de publicitat Ogilvy&Mather que, a partir d’ara, serà present en les il·lusions dels atletes amb discapacitat intel·lectual. Representa la flama olímpica, el foc sagrat que emergeix amb força des del blau de la Mediterrània per guiar els esportistes com l’autèntic far de Calella.

En aquest sentit, el secretari de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, ha destacat “el compromís de Catalunya i la sensibilitat dels ajuntaments de Barcelona i Calella” apostant “per promoure l’esport i valors com el joc net i la solidaritat que ajuden a incloure tothom dins de la societat”. És per això que Tibau s’ha mostrat “orgullós” de la “imatge que Catalunya projectarà al món” durant la celebració de l’esdeveniment.

I és que els Jocs Special Olympics han de servir, tal i com ha destacat el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà “perquè la societat es vagi impregnant de l’esforç i la capacitat dels nostres esportistes que també formen part del nostre país i de la nostra societat”. Durà ha recordat que valors com “la il·lusió, la solidaritat o la companyonia” contribueixen a “construir un país que aposta per la igualtat d’oportunitats per a tothom”.

De la mateixa manera s’ha expressat Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL. Martínez de Foix ha volgut assenyalar que “estem donant un primer pas cap a una gran il·lusió” i ha animat els atletes a “superar els seus registres i assolir les fites que cadascú es marqui”. És per això que Martínez de Foix ha insistit en què “tota la família olímpica” estarà “al costat de l’atleta que ja no pugui més, però que amb el nostre alè aconseguirà allò que s’ha proposat”.

Finalment, Montserat Candini, alcaldessa de Calella, ha remarcat que els Jocs Special Olympics són una “gran oportunitat” per a una ciutat que viurà la cita “amb interès i emoció”. Candini ha assegurat que Calella “està preparada” per dur la “flama dels Jocs Special Olympics, de la solidaritat i de la integració” per què, segons ella, “no hi pot haver una ciutat justa, si no és integradora”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha animat tothom a inscriure’s en la Campanya del Voluntariat.

Campanya del Voluntariat: l’Ànima dels Jocs

Per poder realitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud, cal la participació d’un gran nombre de voluntaris. De fet, seran els encarregats que els somnis dels atletes amb discapacitat intel·lectual es facin realitat. Els col·laboradors són essencials en multitud de tasques i es fan imprescindibles. Des de l’Ajuntament de Calella arrenca, des d’aquest dilluns, la Campanya del Voluntariat amb l’objectiu de cercar mig milers de persones que vulguin inscriure’s i donar un necessari cop de mà. Es podrà fer efectiu tant físicament com per internet. Un any més, l’Obra Social de La Caixa ha volgut estar al costat dels atletes amb discapacitat intel·lectual renovant el seu compromís patrocinant el cos del Voluntariat.

Moments de gran emoció

Durant l’acte de presentació s’han viscut moments de gran emotivitat acompanyats d’aplaudiments espontanis per part de les més de 300 persones que s’han aplegat per seguir atentament el tret de sortida a un veritable somni col·lectiu. Un dels moments més celebrats han estat la projecció, en una pantalla gegant, dels millors moments dels anteriors Jocs celebrats fa dos anys a Vilanova i la Geltrú i Barcelona així com uns vídeos en els quals s’ha mostrat un tastet de tots els esports. El moment més especial ha estat quan el drac Nuc, la mascota, ha aparegut a l’escenari envoltat per una dotzena d’atletes que representaven cadascuna de les disciplines. Així, Calella acollirà les competicions d’atletisme, hoquei interior, handbol, bàdminton, futbol sala, gimnàstica, petanca, tennis taula i natació. Barcelona serà la seu de la vela, el bàsquet i el tennis.

Els Jocs Special Olympics són un punt de trobada per a milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè al marge de la competició són sinònim de convivència, activitats socials, lleure i reconeixement del paper que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen a la nostra societat.TOTS SOM CAMPIONS!

#JocsSpecial14

SpecialOlympics

Compartir:

Més publicacions

Xarxes