Tots som atletes especials, triatló per a tothom!

Special Olympics ha estat l’entitat sense ànim de lucre escollida per ser el compromís social de la ŠKODA TRIATHLON SERIES d’aquesta temporada, el circuit de triatló popular que promou la pràctica de l’esport per a tot tipus de triatletes.

Special Olympics acompanyarà als triatletes a les 11 proves de la Triathlon Series que tindran lloc del 29 de juny fins al 4 d’octubre a Madrid, Castelló, Barcelona, Andorra, Tarragona, A Coruña, Mallorca, Sevilla, Getxo, Gavà i Màlaga. A les diferents ciutats hi haurà una carpa solidària de l’entitat, i s’organitzaran equips amb atletes de Special Olympics, esportistes populars i persones mediàtiques del món de l’esport, cultura, comunicació, que ens ajudaran a completar les proves d’una manera solidària.

L’acte de presentació, conduït pel periodista Pitu Abril, va tenir lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet amb la presència del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, que va remarcar que ‘els organitzadors de la Triathlon Series han escollit el millor soci possible per tirar endavant aquest projecte, com és Special Olympics’.

Tal com va comentar Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya, ‘l’entitat agafa el repte amb il·lusió i sabem de la importància en poder participar en curses i proves populars rellevants, ja que fa possible un dels nostres objectius que és ​​la millora d’opinions, actituds i comportaments socials en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual així com una major normalització dins la societat.”

Lluís Generó, director general de Win Sports, empresa organitzadora de la Skoda Triathlon Series, va explicar que ‘A la Triathlon Series volem promocionar la participació en l’esport per part de tothom ja que tots els esportistes han de tenir el seu lloc, i cada u ha d’escollir la seva pròpia fita i nosaltres posarem de la nostra part perquè sigui el més fàcil possible. Per això ens va agradar el projecte de Special Olympics, que promou l’esport per a tothom’.

A la presentació també vam poder comptar amb el triatleta Marcel Zamora, que ha guanyat el triatló més dura del món, la Embrunman i també ha estat campió cinc vegades seguides a l’Ironman Niça. A més, també ens va explicar la seva experiència en un triatló l’Enric Díaz, l’únic triatleta de Special Olympics Catalunya que ha completat ell sol una triatló sencera.

Persones del món de l’esport com Dani Alves, Ricky Rubio, Sergi Llull, Eusebio Sacristán, Manolo Orantes, Jordi Vinyals, Toni Freixa o periodistes com Pilar Calvo i Artur Peguera o artistes com la Lucrecia, van voler donar el seu suport a Special Olympics acompanyant-nos a l’acte o enviant un vídeo per animar a participar en alguna de les onze proves del circuit de la Triathlon Series.

Special Olympics és l’organització esportiva més gran del món per a persones amb discapacitat intel·lectual, promovent al llarg de l’any entrenaments i competicions per a més de 4.2 milions d’atletes en 170 països.

Compartir:

Més publicacions

Xarxes