La Selecció Catalana d’handbol Special Olympics fa història i es proclama subcampiona en el seu primer torneig internacional

La selecció catalana d’handbol de Special Olympics- ACELL ha competit aquest cap de setmana en el Special Olympics Idrætsfestival 2014a la ciutat danesa de Frederikssund. Ha estat un viatge molt especial perquè és la primera vegada que l’equip ha pogut competir en un torneig internacional. Els 12 jugadors catalans han tornat a casa amb la segona posició d’una competició amb un alt nivell de joc.

La seleccionadora i entrenadora, Marga Frade, ha comentat que “ha estat una experiència inoblidable. Els organitzadors, els voluntaris i els equips rivals ens han tractat genial i ens hem sentit com a casa. Tot l’equip hem gaudit de l’handbol i ens ho hem passat molt bé. Tan jugadors, familiars i entrenadores estem molt contents, és com si estiguéssim en un núvol”.

Raimon Cera, Alfonso Javier García, Fernando García, Fernando Rodríguez, Roberto Liste, Francesc Llibre, Roger Pérez, Samuel Redó, Jonathan Ribas, Salvador Ribas, Albert Roca i Enric Valera s’han hagut d’enfrontar a 8 equips més de la resta d’Europa. La seleccionadora ha volgut destacar “l’alt nivell de competició de la resta dels equips, els moviments de joc, les fintes, les tàctiques estudiades, en resum, un plaer jugar contra ells. Els nostres jugadors han lluitat com mai i s’hi han esforçat al màxim i, estic molt orgullosa de l’equip, ja que ens han felicitat pel comportament exemplar que han tingut”.

A més dels partits, els jugadors han pogut fer una mica de turisme per terres daneses, i fins i tot, van tenir l’oportunitat de visitar un poble víking. A més de l’handbol, en el Special Olympics Idrætsfestival 2014,també s’hi han diputat altres disciplines esportives com la natació, atletisme, bàdminton, judo o hípica.

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL tenen l’objectiu de fomentar la promoció de l’esport, el lleure i la solidaritat entre les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Dinamarca

Compartir:

Més publicacions

Xarxes