Jornada 100% esportiva a Matadepera: hoquei, tennis, petanca i golf

La localitat de Matadepera ha acollit una excel·lent jornada esportiva amb el Campionat de Catalunya de petanca, hoquei i tennis Special Olympics CatalunyaACELL. Al voltant de 500 esportistes amb discapacitat intel·lectual han participat en la competició provinents de diferents clubs i centres de totes les províncies catalanes i d’Andorra. L’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, ha destacat que “per al municipi és un orgull poder acollir a tots els esportistes i estem molt contents i agraïts que hagi pogut tenir lloc a Matadepera, ha estat un dia magnífic.”

L’Ajuntament de Matadepera i el C.D Terrassa Hockey han cedit les seves instal·lacions per tal de dur a terme la competició tant per equips, individuals i proves adaptades.  Els clubs provinents de Terrassa, El Vendrell, Tarragona, Ripoll, Barcelona, Amposta, Cerdanyola del Vallès, Blanes, Esplugues de Llobregat, Sabadell, Figueres, Reus, Mollerussa, Lleida, Vic, Vilanova i la Geltrú, entre d’altres, i també d’Andorra, han participat en el campionat.

El Campionat de Catalunya de Tennis, en la seva desena edició, ha tingut lloc al Club Deportiu Terrassa (Les Pedritxes) i els 79 tennistes de 13 clubs diferents han jugat partits en funció del seu nivell i també hi ha hagut jugadors que han disputat les proves de destreses.

L’hoquei és l’únic esport adaptat en què competeixen els nostres esportistes. Es juga sense patins, amb un stick que no és curvilini sinó recte i, en comptes d’una bola, es fa servir un disc que llisca per la pista. Un total de 7 clubs amb 80 participants han competit al Pavelló Municipal al llarg de tota la jornada en nivell avançat i nivell intermedi i, també, una exhibició de proves adaptades. En aquest cas, ha estat la 21è campionat.

La disciplina que ha aportat més esportistes en aquest Campionat de Catalunya ha estat la petanca, un total de 301 participants de 31 clubs. És un dels esports més seguits, ja que tal com comenta Manel Algeciras, director tècnic de la Federació ACELL, “és una disciplina que es pot practicar en totes les edats i manté als esportistes més veterans en el món de l’esport”.  Més de 90 tripletes han competit en el 21è campionat en nivells avançats, intermedi i inicial.

A més del Campionat de Catalunya s’ha completat la jornada amb un Clínic de Golf que per primera vegada s’ha dut a terme amb els nostres esportistes al Camp Municipal de Golf. La prova pilot ha estat tot un èxit i els 16 golfistes amb discapacitat intel·lectual han pogut provar aquest nou esport que en un futur es vol incorporar a les 16 disciplines que ja es fomenten des de Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL.

 Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, Special Olympics Catalunya i ACELL, han volgut donar suport a aquesta iniciativa, per tal de conscienciar a la població de la importància de promoure l’esport com a element fonamental de salut i benestar. Per a les persones amb discapacitat intel·lectual l’esport és essencial perquè millora la salut i condició física, l’autoestima, les relacions socials, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, entre altres aspectes.

Les autoritats que han estat presents al Campionat de Catalunya han estat: Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona; Mireia Solsona, alcaldessa de l’Ajuntament de Matadepera; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL; Jordi Durà, president de Special Olympics Catalunya; Quico Sala, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Matadepera; Carme Querol, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Matadepera i Santi Santanach, president Club Deportiu Terrassa Hoquei.

 Enhorabona a tots els esportistes que heu competit avui!

 Totes les imatges AQUÍ.

 6 d’abril 2014

Compartir:

Més publicacions

Xarxes