“És com si estigués jugant a la NBA!”

“És com si estigués a la NBA, jugar a bàsquet és el meu somni”, diu la Xènia, jugadora de l’ACIDH de Barcelona. Per a molts esportistes amb discapacitat intel·lectual com ella, el bàsquet és la seva vida i els campionats és un bon moment per trobar-se amb els companys i demostrar totes les seves habilitats amb la pilota de bàsquet.

Les pistes del Centre Comercial del Màgic Badalona, cedides pel FIATC Joventut, han acollit aquest diumenge el Campionat de Catalunya de bàsquet organitzat per Special OlympicsACELL. Els quasi 500 esportistes participants han vingut de tot Catalunya i Andorra: Maresme, La Selva, Vallès Occidental, Baix Camp, La Noguera, Vallès Oriental, Osona, Alt Empordà, Ripollès, Baix Llobregat, l’Urgell, Pla d’Urgell, Garraf, l’Alt Camp, Tarragonès i Barcelonès.

El resultat a les competicions de Special Olympics –ACELL és el de menys, tots reben el seu premi, com diu el Marc “el que volem és participar però si guanyem, estem més contents!”. A més de la competició per equips, que està dividida per nivells i grups segons les seves capacitats, 45 esportistes han participat en les proves individuals adaptades i proves adaptades per equips, on hi ha bots, llançaments o driblings.

Les autoritats presents a Badalona al Campionat de Catalunya han estat Santi Siquier, representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya; Juan Fernández, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Badalona; Francesc Martínez de Foix, president de la Federació ACELL; Josep Lluís Monteys, vicepresident de l’ACELL; Marina González, Pere Prat i Víctor Fernández, membres de la junta de l’ACELL.

Volem agrair als col·laboradors i patrocinadors la seva presència, per una banda a Manubens Advocats i, per l’altra, a l’empresa Ibercóndor que ha fet el lliurament de 500 motxilles a tots els esportistes del campionat. A més, també hem comptat amb la col·laboració de voluntaris de la ciutat de Badalona que han ajudat en el funcionament de la competició.

 El bàsquet és una de les disciplines esportives més multitudinàries i populars de les 16 que La Federació ACELL i Special Olympics Catalunya fomenten per a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Totes les imatges AQUÍ.

Notícia a Badalona TV.

9 de març de 2014

Compartir:

Més publicacions

Xarxes