Els cinc atletes amb discapacitat intel·lectual de Special Olympics Catalunya-Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual) han completat amb èxit els 21 km de la 24ª edició de la Mitja Marató de Barcelona que s’ha celebrat avui.

El primer dels nostres atletes en arribar ha estat Roger Devesa amb una excel·lent marca de 1h35min, admeten que ha pogut fer un bon temps perquè “he fet uns quants esprints i a l’últim tram he accelerat del tot”. A pocs minuts del Roger, han arribat els quatre corredors restants. Els germans Peláez (Jordi 1h37min; Francesc 1h44min), com que no van poder córrer l’any passat la prova, aquest any encara han començat la cursa més motivats que mai i els hi ha agradat molt poder córrer entre tots els runners, sense cap mena de distinció.  Un altre dels atletes, Francesc Almagro (1h42min), ha dit que primer ha agafat un bon ritme però que “a partir del quilòmetre 17 se m’ha fet molt dur”. Per a Roman Vigara (1h57min), avui ha estat la primera vegada que corria la Mitja Marató i, tot i reconèixer que ha acabat molt cansat, li ha encantat participar en la prova i que l’any que ve repeteix segur.

El fet que els esportistes de Special Olympics puguin prendre part en proves com la Mitja Marató de Barcelona promou des d’un punt de vista positiu la integració a la societat de les persones amb discapacitat. L’esport entès com una eina d’inclusió.

 Durant tot l’any, els 5 runners de Special Olympics Catalunya participen en altres competicions de la ciutat com la Jean Bouin, la Cursa de la Mercè o la Cursa Popular per la Integració “La Maquinista”.

 L’atletisme és una de les 16 disciplines esportives que impulsen conjuntament Special Olympics Catalunya, el moviment que aplega atletes amb discapacitat intel·lectual  més gran del món, i la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *